Apartamentele cu 3-4 camere continua sa se ieftineasca

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform celui mai recent studiu de piata al portalului imobiliare.ro, numarul apartamentelor cu trei si patru camere scoase la vanzare inregistreaza o crestere considerabila in toata tara, Bucuresti si Timisoara fiind singurele centre urbane in care oferta este cu adevarat dominata de astfel de unitati locative spatioase.

Avand, insa, in vedere faptul ca romanii sunt mai interesati de locuintele mici, actualul context de trista instabilitate economica generand comportamente atipice, nu este de mirare ca apartamentele cu 3-4 camere au zero trecere, motiv pentru care proprietarii le ieftinesc in mod constant pentru a-si pastra atractivitatea pe piata.

In ultimele 12 luni, la Timisoara, de exemplu, apartamentele vechi cu patru camere s-au ieftinit cu 8%, in timp ce pretul garsonierelor vechi este la acelasi nivel ca in august 2010“, a declarat Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

In Bucuresti, daca in urma cu doi ani, apartamentele cu trei si patru camere nu depaseau 40% din oferta, in prezent, aceste categorii imobiliare reprezinta 56,1% din totalul apartamentelor scoase la vanzare in piata. Oferta este impartita intre apartamente cu trei camere, reprezentand 37,7% din oferta totala, apartamente cu doua camere – 32,6%, apartamente cu patru sau mai multe camere – 18,4%, respectiv garsoniere – 11,3%.

Si in Timisoara, tot apartamentele mari domina oferta rezidentiala, unitatile locative cu trei si patru camere insumand 54,9%. Mai mult, numarul apartamentelor cu patru camere, care reprezinta 11,9% din totalul ofertei, este de aproape doua ori mai mare decat cel al garsonierelor (6%). In acelasi timp, 43% din totalul ofertei reprezinta apartamente cu trei camere, iar 39,1% apartamente cu doua camere.

Ponderea apartamentelor cu patru camere (14,4% din totalul ofertei) o depaseste pe cea a garsonierelor (8,6%) si la Constanta. Apartamentele mari insumeaza 49,1% din oferta.

Tendinta se pastreaza si la Brasov, unde apartamentele cu patru camere reprezinta 16,1% din oferta, iar garsonierele 12,8%.

La Cluj, insa, cele mai multe apartamente de vanzare sunt cele cu doua camere (37,5%), urmeaza cele cu trei camere (34,2%), garsonierele (16,1%) si unitatile cu patru camere (12,2%).

In ceea ce priveste inchirierile, insa, la nivel national, piata este dominata de apartamentele cu doua camere care reprezinta 43,9% din totalul ofertei. Urmeaza apartamentele cu trei camere (34,7%), cele cu patru camere (10,9%) si garsonierele (10,5%).

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *