Apartamente mai ieftine sau mai scumpe? Ce efecte are cresterea euro asupra preturilor?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

La nivel national, in prima jumatate a anului 2012, preturile apartamentelor au scazut constant. In ultima perioada, deprecierea monedei nationale face ca de fapt, preturile calculate in lei sa fie cu pana la 4% mai scumpe decat la inceputul anului.

In Bucuresti, scaderea preturilor a fost de 4 procente, conform datelor furnizate de imobiliare.ro. Pretul mediu, la inceputul anului, era de 1179 de euro pe metrul patrat util, iar in luna iunie acesta a ajuns la 1132 de euro. Transformarea in lei a acestor valori, releva o situatie inversata, respectiv o crestere cu 0,6%!(la un curs de 4,32 lei pentru euro in ianuarie, respectiv 4,52 lei pentru un euro in iunie).

In Cluj-Napoca, preturile au crescut cel mai mult!

La inceputul anului 2012, in Cluj-Napoca, pretul mediu era de 948 euro pe metrul patrat util, iar in iunie- 906 euro pe metrul patrat util, ceea ce reprezinta o scadere de 4,4%! Insa, in realitate, transformand aceste preturi in lei, piata a fost stabila, cresterea fiind de 0.1%.

Aceeasi situatie se intampla si la Brasov, dar si in celelalte mari orase ale tarii, unde scaderile de pret sunt iluzorii, in fapt, preturile crescand, romanii fiind nevoiti sa scoata mai multi lei din buzunar pentru a-si achizitiona o locuinta.

Sursa: www.moneystreet.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *