Amenajare Zen intr-o baie japoneza la tine acasa

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Nu stim daca se poate vorbi despre un stil Zen in amenajari interioare, gandindu-ne mai ales ca fundamentele acestei culturi se bazeaza in special de eliberarea omului de elementele care-l inconjoara, insa esenta Zen poate fi surprinsa intr-un decor care sa te relaxeze, sa te elibereze de stresul cotidian, sa te redefinesti si sa renasti.

O baie Zen trebuie sa fie aerisita, organizata, cu un design ergonomic, accentul fiin pus in principal pe elementele naturale.

Primul pas este asadar acela de a face ordine si curatenie. Pastrati totul atat de curat si simplu precum frumusetea. Secretul unui spatiu minimalist consta in eliminarea a tuturor obiectelor care sunt in plus. Odata rezolvat acest aspect, veti avea nevoie doar de unul sau doua piese de atractie, pentru a obtine stilul perfect. Ca idee, puteti folosi o planta ornamentala si un scaun sau o bancuta din lemn masiv.

Un al doilea principiu de baza atunci cand vine vorba de stilul japonez si amenajarea unei bai Zen, este, asa cum spuneam mai sus, utilizarea de elemente naturale din mediul ce ne inconjoara. O combinatie de culori inspirata poate fi bazata pe tonuri de pamant, verde, gri si lemn.

Idei simple, precum realizarea unui suport din lemn de teak pentru dus si utilizarea unor jaluzele din bambus, sunt piese excelente pentru a incepe un astfel de proiect. Pietrele si plantele de interior joaca de asemenea un rol important intr-o amenajare Zen a baii. Fie ca le ajezati intr-un colt direct pe podea sau ca piese de decor pe rafturi, efectul va fi acelasi.

In final, daca doriti sa accentuati si mai mult simturile si atmosfera, folositi un suport ceramic pentru uleiurile aromate si din cand in cand aprindeti cate o lumanare. Aromele proaspete, parfumul mistic, vor produce cu siguranta efecte calmante si relaxante.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *