Amenajare in Barcelona – o casa “in diagonala”

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Casa care ne-a furat ochii astazi este o constructie din Barcelona, renovata de arhitectii de la Miel Arquitectos. Despre acest proiect, Archello scrie ca este “un dialog proaspat intre mestesugitul tavan aurit si solutiile de iluminat ce se aseamana cu picaturile de ploaie.”

Proiectul organizat in jurul unei axe diagonale a apartamentului a schimbat la 180 de grade aspectul initial al interiorului. Aceasta axa joaca rolul de culoar de acces catre toate incaperile din casa. De la intrare se poate vedea deschiderea mare a zonei de living, dining si bucatarie.

Pe stanga se afla accesul catre baie si catre unul dintre balcoane. Pe dreapta se deschide un mic hol din care se poate ajunge in cele doua dormitoare. Singura zona catre care nu exista acces din acest hol este curtea casei.

Livingul impreuna cu dormitoarele se duc pana la inaltimea de 3,75 metri. Singura camera existenta la etaj este situata deasupra uneia dintre cele doua grupuri sanitare. De altfel, etajul este compus practic doar din aceasta camera cu functiuni multiple si o serie de spatii de depozitare amplasate de-a lungul peretelui diagonal al holului.

Cuvantul cheie al acestei amenajari este “aerisire”. Camera multifunctionala de la etaj este si ea deschisa, singura bariera intre living si aceasta fiind cativa stalpi subtiri de lemn dispusi asimetric. Accesul in aceasta camera este asigurat de o scara fara balustrade care joaca si rol de biblioteca.

Tavanul din open space pare “importat” dintr-un muzeu, dar detaliile atent lucrate ale acestuia sunt rupte de solutia inedita de iluminat – globurile care imita picaturi de ploaie sunt suspendate de fire foarte subtiri.

Accesul catre spatiile de depozitare se face cu ajutorul unei scari metalice din holul de acces, iar usile acestora sunt culisante.

Paleta cromatica a fost redusa la nuante de beige, maro, auriu si alb creand un interior foarte cald si primitor pentru oaspeti. Piesele de mobilier sunt simple si foarte mobile, putand fi oricand mutate dupa preferintele proprietarilor.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Case de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *