Ambasadorii Blitz ai lunii Octombrie: cine sunt și care este rețeta succesului lor 

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Sunt inventivi, dinamici, pozitivi și buni ascultători. Sunt o forță în vânzări și ne reprezintă cu mândrie. Cine sunt ei? Ambasadorii de brand Blitz ai lunii Octombrie! 

Hai să-i cunoști mai bine. Ai multe de învățat de la ei, poate te inspiră! 

Teodor Arapașu, Vânzări Case, Iași

Cum a ajuns în Blitz: A văzut o postare pe Facebook cu Blitz și diverși brokeri. La acel moment își dorea să facă o schimbare radicală în viața sa, iar acel ”video frumos realizat, ca special pentru mine, a fost o mostră de marketing ”wow” care l-a convins”

După 6 ani într-un call center simțea nevoia de schimbare, lucrând doar de acasă, simțea nevoia să iasă, să meargă undeva să se întâlnească cu oameni, să se dezvolte profesional și personal. A aplicat, nu a sunat nimeni, apoi a mai aplicat de vreo 4 ori la același anunț, până l-a contactat cineva! Așa a început aventura Blitz. 

La început pe vânzări de apartamente, și spune el, a fost o perioadă foarte faină de învățare, nu doar din cursuri sau cărți, ci mai ales de la oameni. Ai foarte multe de învățat în viață de la alți oameni! Recomandă cu toată căldura anume acest tip de învățare de la colegi, una din cele mai eficiente metode de învățare și creștere, mai ales în plan profesional. 

Rețeta lui Teodor de succes: ascultarea atentă a nevoilor clientului, ”încerc să întru cât mai în detaliu ca să aflu ce-și dorește cu adevărat”! Tranzacția începe încă de la prospectare, când te întâlnești cu clientul vânzător și începi negocierea. Relaționarea cu oamenii și empatia sunt cele mai importante. Starea de moment și emoția – trebuie să o înțelegi pe deplin. 

Apoi să le propui exact ce-și doresc, după ce i-ai ascultat cu atenție. Follow-up și apel telefonic după fiecare intalnire cu clientul, pentru a-l întreba cum i s-a părut, cu ce-a rămas, ce vrea să facă în continuare, îl ții aproape. Fii transparent și onest cu clienții în tratarea obiecțiilor reale. Acestea sunt recomandările lui Teodor pentru succes!

Bogdan Moga, manager de franciză, Alba-Iulia

Bogdan Moga înainte de a se alătura echipei Blitz a început ca investitor imobiliar. A văzut potențialul uriaș al acestei afaceri, punând pe roate un business hotelier local. De-a lungul timpului și-a diversificat portofoliul de proprietăți și acum are deja un mic imperiu imobiliar, iar de pornit, spune că a început doar cu banii de avans pentru primul imobil. 

S-a alăturat companiei Blitz din simplul motiv că aici a găsit oameni bine pregătiți și școlarizați în imobiliare, spre deosebire de marea majoritatea a agențiilor imobiliare unde acționează doar oameni cu puțină experiență în vânzări sau fără experiență. Blitz te învață tot ce trebuie să știi despre imobiliare și îți asigură un parcurs de succes în industrie. 

Cel de-al doilea motiv pentru care a ales această companie – este forța de vânzări Blitz și faptul că Blitz este un business foarte bine organizat. De când se află în branșă a aflat cu stupoare că 70 la sută din agențiile de pe piață lucrează fără contract de intermediere cu clienții lor. Blitz lucrează doar cu contract și e o doar o chestiune de timp până va deveni lider de piață. 

De când poartă sigla Blitz, se simte întâmpinat cu bucurie și prietenie. Biroul este deschis de 3 peste săptămâni, are deja o echipă de 7 oameni în subordine și simte că împreună vor putea schimba tipare și mentalități. Alba e un oraș mic în care zvonurile circulă rapid și aici toate acțiunile tale vorbesc de la sine.

Reteta lui Bogdan de succes:să mă întâlnesc cu omul, să realizez o conexiune pe care altfel nu o pot stabili telefonic sau prin email. Prin contact și grai viu înțelegi mai bine nevoile oamenilor, cu o singură întrebare îl poți face să vorbească despre nevoile lui și o jumătate de oră. Evident că mai trebuie să știi și să asculți!”

Pentru brokerii la început de drum recomandarea lui este să ”fure meserie”, să învețe din greșelile celorlalți, să se bucure când le-a venit mai repede greșeala lor, să nu se demoralizeze, ci să învețe și să construiască. Cu mai mulți de ”Nu” ajungi mai repede și mai sigur la ”Da”. 

Anita Cringureanu, Ansambluri Rezidențiale, Craiova  

Mai sunt 5 zile și face un an de cand este în familia Blitz. În trecut avea un job la o instituție de stat, în marketing și organizare de evenimente. Era nemulțumită, își dorea ceva mai mult de la sine, dar se regăsea într-un punct mort, de unde nu putea urca și spunea ea, simțea că se plafonează. În Blitz simte că a găsit nu un job, ci o familie. 

Cum a început totul: ”Am văzut prima data pe Facebook o reclamă despre ce înseamnă Blitz, se recruta pe atunci pe ejobs, am dat peste anunț accidental, dar mi-am zis că nimic nu e întâmplător și că trebuie sa aplic. Am aplicat, am avut interviul cu unul din colegii de pe HR din Cluj, apoi întâlnirea cu Ani și de aici a decurs totul”

S-a simțit atrasă de ”nebunia” frumoasă din imobiliare și de lucru cu oameni, de dinamismul din imobiliare, de potențialul de câștig și faptul că poți crește atât financiar, cât și personal. 

Aici am învățat cu relaționez cu tot felul de oameni, de la cei mai posaci și dificili la cei mai veseli și joviali – oamenii trebuie luați ca atare. Ca agent înveți să interacționezi cu tot felul de oameni, indiferent de statut, poziție, venituri sau stare de moment”.  

Cum sunt femeile brokeri, în opinia Anișoarei? Brokeritele sunt femei simple, muncitoare, care-și doresc sa evolueze, și au lăsat deoparte preconcepția că noi nu pot. ”Putem la fel de mult, dacă ne stabilim niște obiective clare, și totul devine ușor dacă iubești ceea ce faci”.  

Reteta Anișoarei de succes:Să mă înconjor de oameni buni, să-mi dau silința, să am răbdare cu procesul, să-mi dau timp să învăț, să muncesc mult (sunt zile când plec de la birou la 10 seara). Iar una din convingerile mele este că munca nu te epuizează, dacă îți aduce rezultate. Rețetea mea este perseverența”. 

Mulți o întreabă cum e în imobiliare, iar ea le spune că e un domeniu frumos, in care se merită sa intri dacă-ți place. Avem și colegi de 20 de ani în echipa, și se bucură pentru ei, ”mi-ar fi plăcut și mie să fi avut acum 10 ani oportunitatea asta”. 

Din punct al dezvoltării, pentru un tânăr, echipa Blitz este cel mai bun lucru care i se poate întâmpla.

Mădălina Boca, Vânzări Apartamente, Cluj 

În urma cu 2 ani, pe când avea 21 de ani, a cochetat cu ideea de a fi agent imobiliar. A dat chiar un interviu pentru o altă agentie, dar nu s-a simțit pregătită să facă pasul, desi a fost acceptata. Atunci a optat pentru un job stabil, care să-i aducă un venit sigur. 

După ce a strâns bani ca să-și cumpere mașină și a obținut acea stabilitate dorită, a simțit că ar putea să încerce din nou. Și pentru că era interesată, algoritmul Facebook a funcționat și în cazul ei și i-a adus în față o reclamă care promova Blitz Camp. 

Mi-a solicitat câteva date pentru a avea acces la câteva lecții. După ce am aplicat pentru Blitz Camp, mi-a dat că pot că ar fi o oportunitate să continui și să fac ceea ce mi-am propus cu 2 ani în urmă și așa am ajuns în Blitz”. 

A atras-o, în mod evident, programul de training, oamenii cu care a interacționat și faptul că erau serioși cu toții și își țineau promisiunile făcute. Înainte să semneze contractul de colaborare, o perioadă, a venit la birou doar pentru ședințe. Colegii au fost deschiși și au primit-o cu brațele deschise și atunci a realizat că acesta este chiar mediul unde ar vrea să vină să muncească cu drag. 

Rețeta de succes: ”Mi se pare important ca tu ca om să simți că te potrivești într-un mediu, că faci cu drag și pasiune ceea ce faci. Sunt de felul meu o fire optimistă și văd viața în culori. 

Ieri am ramas fara bateria la mașină și am rugat un client să vină să mă ia, nu am făcut o tragedie din faptul că mi-a murit bateria la mașină, oamenii simt când ești pozitiv și optimist te acceptă mai ușor și te pot ajuta ca tu să ai succes!”  

___

Aceștia sunt doar câțiva ambasadori ai brandului Blitz. Vom continua poveștile lor pe blog, dar și pe pagina Blitz România. Vrei să fii și tu brand ambassador Blitz? Află de pe blog poveștilor celor mai de succes broker și ia-le exemplul! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *