Adio Ursus pentru totdeauna! In locul fostei fabrici vom avea blocuri de 10 etaje, birouri si spatii comerciale!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Un urias brand al Clujului, un simbol al orasului, va fi inlocuit in curand de constructii care nici macar nu vor aminti de ceea ce a fost candva fabrica de bere Ursus.

Primaria a emis un certificat de urbanism prin care pe terenul situat intr-o zona deosebit de favorabila se poate ridica un ansamblu imobiliar cu functiuni complexe. Inaltimea maxima admisa pentru aceasta zona este de 10 etaje, iar cumparatori interesati nu au intarziat sa apara.

“SC Ursus Breweries SA a obtinut in luna august un certificat de urbanism pentru terenul de cateva hectare unde a fost amplasata fabrica de bere(…)In act se arata ca scopul emiterii certificatului a fost elaborarea Planului Urbanistic Zonal si construirea unui ansamblu mixt, rezidential, de comert si servicii. Ansamblul este impartit in 4 imobile dintre care cel mai inalt are 10 etaje. De asemenea, se vor ridica doua cladiri de 8 si 6 etaje, plus un imobil cu subsol, demisol si parter”, a declarat Diana Klusch, corporate affairs director al Ursus Breweries.

Desi datele viitorului ansamblu imobiliar sunt foarte explicite, reprezentanta Ursus a precizat ca intentia companiei este de a vinde terenul, nu de a se implica in constructia efectiva.

“Planurile de viitor legate de teren trebuie sa se integreze si sa sprijine planurile de dezvoltare ale orasului, asa cum vor fi ele decise de municipalitate. Tocmai de aceea se fac si demersuri la primarie si discutii legate de PUZ-uri pentru ca orice plan de dezvoltare sa fie in acord cu planurile zonei. Acesti pasi fac parte din procesul normal de dezvoltare al oricarei zone urbane”, a completat Diana Klusch.

Fabrica Ursus din Cluj si-a oprit productia in 2010, dupa o istorie de mai bine de 130 de ani.

Sursa: Adevarul

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *