Adio Real! Consiliul Concurentei a autorizat preluarea hipermarketurilor Real de catre Auchan!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Francezii de la Auchan au achizitionat 20 de magazine Real din Romania iar acum aceasta operatiune a primit acceptul Consiliului Concurentei.

Pentru ca tranzactia sa fie autorizata, cei de la Auchan si-au luat angajamentul de a nu creste preturile cu mai mult de 5% fata de media preturilor din celelalte magazine din retea pe o perioada de 3 ani. De asemenea, in urmatorii 5 ani nu se vor deschide magazine noi pe cele doua piete relevante, Craiova si Targu Mures.

Astfel, Consiliul Concurentei a stabilit ca aceasta operatiune de concentrare economica nu ridica probleme importante in calea concurentei efective ci mai degraba, este o consolidare a unei pozitii pe pietele relevante identificate.

“Consumatorii au posibilitati reale de alegere in majoritatea zonelor geografice analizate. In plus, angajamentele asumate de parti asigura o functionare corecta a acestor piete si pe viitor. Pe majoritatea pietelor analizate au avut loc deschideri de noi magazine si nu exista bariere semnificative care sa influenteze intrarea pe piata de retail din Romania”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Sursa: www.incomemagazine.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *