A inceput batalia pentru terasele clujene

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Intr-un articol publicat de cotidianul on-line ziaruldecj.ro, suntem informati ca proprietarii de localuri au inceput sa solicite Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU) avize pentru amplasarea teraselor in spatiile publice. Majoritatea acestor avize acordate diversilor proprietari sunt valabile un singur an, ceea ce inseamna ca batalia pentru amplasarea teraselor se desfasoara in mod periodic.

Mai mult decat atat, zonele pietonale si cele in care s-au investit sume de bani considerabile nu vor fi acordate proprietarilor de localuri decat in urma unor licitatii la care cu siguranta “va curge sange”. Exemplul cel mai bun in acest sens il reprezinta zona din Piata Muzeului, unde sumele ajung la valori substantiale.

Suntem de asemenea informati ca, in timp ce McDonald’s a primit relativ usor avizul pentru amplasarea unei terase in Piata Mihai Viteazul, propunerea DKF Prodcom a fost respinsa fara drept de apel.

Există un plan aprobat, avizat de Consiliul Local (CL), care prevede amplasarea de terase doar în anumite locaţii pe Eroilor. Nu este de competenţa comisiei să dea avize pentru altele“, a declarat primarul Sorin Apostu.

Localul Baracca isi va plasa terasa inaugurala pe strada I.Ratiu si va fi amenajata de Duncan Trust. O alta terasa temporara va fi amplasata in zona intersectiei dintre strazile Potaissa si Fortaretei. Ole Riv a solicitat avizul pentru o terasa pe strada Bucegi, in fata complexului Union, insa deocamdata nu se stie daca i se va aproba sau nu.

Deocamdata atat despre batalia pentru avize.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *