5 motive pentru a alege sa locuiesti in cartierul Grigorescu!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Cartierul Grigorescu este unul dintre cartierele vechi ale municipiului Cluj-Napoca si totodata o zona foarte cautata de cumparatorii clujeni.

5 motive pentru a alege sa locuiesti in cartierul Grigorescu!Cartierul, numit Donath in trecut, dupa numele ciobanului care i-a descoperit pe turci la Taiatura Turcului si i-a alertat pe clujeni, salvand astfel orasul, a preluat incepand cu 1960 numele marelui general roman Eremia Grigorescu, cinstindu-i astfel memoria. Poate si aceasta incarcatura istorica face ca azi Grigorescu sa fie unul dintre cele mai scumpe cartiere din Cluj-Napoca, conform indicelui Blitz Imobiliare din luna ianuarie, pretul mediu al apartamentelor fiind aici de 1.045 euro/mp, pe locul al doilea dupa Centru.

Ce avantaje prezinta Grigorescu astfel incat sa se justifice aceastasta pozitie in topul preturilor pe cartiere si de ce sa alegi sa locuiesti aici, vom vedea mai jos.

1. Este un cartier cu mai putine blocuri decat celelalte cartiere mari ale Clujului. De fapt, jumatate din suprafata sa este dominata de case, iar in rest blocuri de patru etaje si cateva blocuri de zece etaje. Astfel, cartierul este mai putin populat, iar senzatia de aglomeratie este practic inexistenta.

2. La acest caracter aerisit al zonei, contribuie si structura organizata a strazilor. Cele principale sunt paralele (1 Decembrie 1918, Fantanele-Al. Vlahuta, Donath-E. Grigorescu), facand legatura cu centrul orasului, iar cele secundare se desfasoara ca o retea, pe stilul strazilor din orasele americane, facand ca traficul sa se desfasoare cu usurinta, cu exceptia intersectiilor aflate la punctele extreme ale cartierului, mai ales la orele de varf.

3. Legatura stransa cu centrul orasului face ca, locuind in Grigorescu, sa ai senzatia ca de fapt, locuiesti intr-o prelungire a acestuia. Parcul Central este si el la doar cativa pasi, iar “Cetatuia” il vegheaza din coltul estic.

4. Grigorescu este un cartier cu care mediul inconjurator a fost extrem de darnic. Natura este prezenta peste tot imbracand, fie albastrul Somesului, fie verdele Padurii Hoia sau al parcurilor din Piata 14 Iulie, Parcul Babes sau Parcul Central.

5. Locuind aici, vei beneficia de facilitati multiple, pornind de la supermarketuri(2) si terminand cu parcuri, gradinite, scoli, locuri de joaca pentru copii, piste de biciclisti si de alergare si chiar si o plaja artificiala cu nisip, pe malul Somesului.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *