Flanco, cumpărat de Asesoft, prin intermediul Casei de Insolvenţă Transilvania

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Acţionarii grupului Asesoft, Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă, au achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al retailer-ului de electrocasnice Flanco. Tranzacţia a fost intermediată de Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul juridic al companiei.

Noii acţionarii majoritari ai Flanco ar urma să aducă o “infuzie” de capital de 4 milioane de euro.

“Situaţia actuală a companiei ne face încrezători că vom putea dezvolta profitabil business-ul Flanco, brand-ul fiind unul dintre cele mai cunoscute de pe piaţa locală electroIT. Decizia de a investi în Flanco este una naturală pentru dezvoltarea grupului nostru de firme, completând foarte bine în retail-ul clasic prezenţa noastră din zonele de retail online şi distribuţie”, a precizat Iulian Stanciu, citat de capital.ro

Reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania susţin că tranzacţia este un succes şi că noii investitori preiau o afacere cu posibilitate de creştere mare: “Finalizarea reorganizării Flanco în numai 12 luni de la data declanşării procedurii de insolvenţă este o premieră mai ales că vorbim despre retail, un sector economic extrem de afectat de criză. În acest moment, noii acţionari preiau un business profitabil, cu un potenţial de creştere semnificativ”, a subliniat Andrei Cionca, Managing Partner la Casa de Insolvenţă Transilvania.

Din acţionariatul companiei Flanco vor face parte şi băncile finanţatoare ale acesteia, ING, Unicerdit şi BRD-SGC, care vor deţine 40% din acţiuni, conform sursei citate.

Sursa: Ziua de Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *