3 Cele mai bune zone de locuit în Brașov 

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Brașovul  este un oraș efervescent din punct de vedere imobiliar, ce atrage mult interes din partea investitorilor și dezvoltatorilor, devenind în 2024 al doilea cel mai căutat și mai scump oraș din România.

Pe lângă spațiile sale verzi generoase, Brașovul a dezvoltat și o infrastructură impresionantă pentru transportul cu bicicleta, obiectivul fiind ca fiecare brașovean să aibă la maxim 250 de metri distanță de casă o pistă pentru biciclete! 

Hai să vedem câteva zone populare din Brașov unde ai putea să investești sau să te stabilești dacă vrei să locuiești în acest oraș pitoresc. 

Fie că vorbim despre zonele istorice care respiră tradiție și cultura, fie despre cartierele moderne, pline de dinamism, Brașovul oferă o varietate de opțiuni care satisfac cele mai diverse nevoie. 

Centrul Istoric

Centrul Istoric rămâne una dintre cele mai căutate zone pentru achizițiile imobiliare, datorită farmecului său arhitectural și proximității față de principalele atracții turistice. 

Proprietățile din această zonă sunt apreciate nu doar pentru locație, ci și pentru valoarea istorică și culturală pe care o aduc. Prin urmare, achizițiile imobiliare aici sunt văzute ca o investiție sigură pe termen lung.

Zonele învecinate ale Brașovului

Odată cu extinderea orașului, zona metropolitană a Brașovului a câștigat popularitate, oferind spații de locuit mai accesibile și mai spațioase. Astfel Codlea, Râșnov, Ghimbav, Predeal și Zărnești, comunele Sânpetru, Hărman, Prejmer, Tărlungeni și Cristian au devenit destinații imobiliare preferate datorită oportunităților de afaceri și a dezvoltărilor imobiliare spectaculoase,  dar și ca zone de recreere.

Dezvoltările rezidențiale moderne, facilitățile de top și accesul facil la mijloacele de transport public atrag atât familii tinere, cât și profesioniști care lucrează în oraș sau în împrejurimi. 

Aceste zone reprezintă un echilibru perfect între viața urbană și spațiile verzi, ideală pentru cei care doresc confort și liniște.

Cartiere în ascensiune

Există, de asemenea, cartiere în ascensiune, care devin din ce în ce mai atrăgătoare pentru cumpărători, datorită prețurilor competitive și potențialului de dezvoltare. 

Aceste zone, precum Tractorul sau Bartolomeu, oferă oportunități excelente pentru investiții imobiliare, datorită planurilor de dezvoltare urbană și a creșterii cererii de locuințe. Investitorii și cumpărătorii care sunt în căutarea unor proprietăți cu prețuri accesibile, dar cu un mare potențial de creștere, vor găsi aici opțiuni atractive.

Pe măsură ce preferințele cumpărătorilor se schimbă și orașul continuă să se dezvolte, aceste zone populare din Brașov se pot transforma, oferind noi oportunități și provocări. 

Dar, indiferent de zona aleasă, Brașovul rămâne o destinație atrăgătoare pentru achizițiile imobiliare, fie că vorbim despre locuințe personale sau despre investiții.