2012-le va aduce o crestere considerabila a pietei de birouri din Romania

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform ultimului raport de piata al companiei de consultanta DTZ Echinox, potentatii financiari europeni dau dovada unei apetente reduse pentru riscurile investitionale. Studiul a fost efectuat pentru a se stabili efectele masurilor de austeritate asupra pietei de birouri.

In aceasta ordine de idei, suntem informati ca respectivele masuri impuse in actualul context de instabilitate economica au ca efect revitalizarea pietei de profil din Romania. 2012-le va fi, astfel, anul unor salturi valorice neasteptate pe piata birourilor, cei de la DTZ estimand ca randamentul acestui sector va creste in mod considerabil.

Studiul arata ca valoarea proprietatilor determina randamente anuale totale pe pietele cele mai expuse cu 25% mai mari fata de cele de pe pietele cu expunere limitata si clasifica tarile europene folosind trei criterii: datoria nationala raportata la PIB, cresterea PIB si procentul de scadere a locurilor de munca din sectorul public (raportat la totalul angajatilor).

Grecia, Irlanda, Italia si Portugalia corespund categoriei „celor mai expuse”, indeplinind doua sau mai multe criterii. Cinci tari, inclusiv Germania si Marea Britanie, care intrunesc un criteriu, sunt clasificate ca fiind „expuse marginal”.

Tarile care nu corespund niciunui criteriu fac parte din categoria celor „mai putin expuse” si sunt dominate de economii din afara zonei Euro, respectiv Tarile Nordice si Europa Centrala si de Est.

Cele mai expuse piete inregistreaza randamente anuale totale de 8.4%, cele expuse marginal, de 7.8% iar cele mai putin expuse, de 6.7%.

Expansiunea economica duce, in general, la niveluri mai ridicate ale ocuparii fortei de munca si ale cererii pentru spatii de birouri. Romania, cu una dintre cele mai mari cresteri ale PIB-ului prognozate pentru anul 2012 in Europa, ar putea experimenta o dezvoltare a acestui sector al pietei imobiliare in perioada urmatoare“, a declarat Bogdan Sergentu, head of valuations and consulting al DTZ Echinox.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *