10 drumuri radiale vor face legătura între Capitală și șoseaua de centură

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Primăria Bucureștiului în parteneriat cu CNAIR  demarează studiile de fezabilitate pentru cele 10 radiale care vor lega Bucureștiul de autostrada de centură. 

Cele 10 radiale sunt prelungiri ale unor bulevarde din Capitală, care se vor intersecta cu șoseaua de centură (DNCB) și se vor conecta la autostrada de centură (A0): Bd. Timișoara, Calea Giulești, Bd. Poligrafiei, zona Pipera, Șos. Dobroești, Splaiul Unirii, Bd. Metalurgiei, Prl. Ferentari.

Cele 10 radiale din proiectul denumit Orbital București urmează să coste aproximativ 600 de milioane de euro

„Orbital Bucureşti” înseamnă zece şosele noi cu profil de drum expres cu o lungime totală de 96 de kilometri, pe patru benzi, și un separator de sens, și un spațiu median între sensuri. Rutele vor asigura legătura între Bucureşti, inelul de centură (DNCB) şi Autostrada inelară – A0 la care deja se lucrează pe cele trei loturi din sud. Cele 10 drumuri radiale va intersecta 30 de localităţi şi vor avea 30 de noduri rutiere.

Proiectul celor 10 radiale va permite utilizarea șoselei de centură și a autostrăzii de centură nu doar ca alternative la traficul de tranzit, ci și ca alternative la traficul curent al rezidenților din Capitală și din județul Ilfov.

Proiectul Orbital București presupune dezvoltarea următoarelor rute:

  • DR1 –  Vest Expres, are o lungime de 8,98 km şi va realiza legătura între Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Timişoara. 
  • DR2 – Autostrada A1, cu o lungime de 12 km și va extinde autostrada la trei benzi pe sens între km 10 şi km 23 a Autostrăzii A1.
  • DR3 – Giuleşti Expres, drum radial cu o lungime de 10,37 km, va conecta Săbăreni la Autostrada A0, se va prelungi până la DNCB și va face apoi legătura cu Calea Giuleşti. 
  • DR4 – Nord Expres, cu o lungime de 12,59 km va conecta localitatea Corbeanca la Autostrada A0, apoi va continua spre DNCB şi Bulevardul Poligrafiei. 
  • DR5 – Pipera Expres, cu o  lungime de 8,7 km va face legătura între Autostrada A0 şi localităţile Otopeni – Tunari – DNCB – Penetraţie Aleea Teişani. 
  •  DR6 – Afumaţi Expres, drumul radial va realiza conexiunea Autostrăzii A0 cu DN2, devenind o variantă de ocolire a localităţii Afumaţi. 
  • DR7 – Est Expres, are o lungime totală de 6,1 km, va conecta Moara Domnească la Autostrada A0 şi va realiza apoi legătura Municipiului Bucureşti la A0 prin Dobroeşti – Pantelimon – DNCB – A0. 
  •  DR8 – Splai Expres, cu o lungime de 5,49 km va conecta Autostrada A0 cu Municipiul Bucureşti prin legătura la DNCB şi Splaiul Unirii, dar şi conexiunea cu zona metropolitană prin nodul Cernica. 
  • DR9 – Sud Expres, are o lungime de 13,86 km şi realizează conexiunea Vidra – Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Metalurgiei / Gara Progresu. 
  • DR10 – Măgurele Expres, realizează legătura Autostrăzii A0 la DNCB – Parc Industrial Măgurele – Prelungirea Ferentari. Are o lungime de 9,62 km.

Specialiștii Blitz estimează un impact pozitiv major al proiectului asupra localităților limitrofe ce va asigura o interconectivitate mai mare și acces la mijloace de transport public rapid și nepoluant (metrou de suprafață). 

Dacă aveai rețineri în a căuta locuințe în zone limitrofe, într-un viitor nu foarte îndepărtat acest lucru nu va mai constitui un impediment, iar locuințele cu preț mai accesibil din zonele limitrofe vor fi noul trend al capitalei. Vom reveni cu detalii noi pe măsură ce proiectul va progresa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *