10 biblioteci minimaliste

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Oricat de putine carti ati avea, o biblioteca este necesara, deoarece exista mai multe modalitati de „intrebuintari” pentru ea, intr-o locuinta. Biblioteca se va regasi in living, in majoritatea cazurilor, urmatoarea camera „predestinata” fiind dormitorul, dupa care urmeaza open-space-ul, in situatia apartamentelor cu o singura camera /garsonierelor.

In functie de spatiul disponibil, design-ul bibliotecii minimaliste variaza de la forma, dimensiuni, pana la locul in care va fi instalata. De exemplu, nisele sunt perfecte pentru „construirea” unei biblioteci atunci cand avem de-a face cu locuintele mici. De asemenea, pentru maximizarea spatiului, puteti „prelungi” biblioteca pana la nivelul tavanului, incadrand de exemplu usa sau ferestrele, tinand cont de configuratia apartamentului/casei.

Referitor la design, politele independete pot constitui o biblioteca intreaga. Le puteti monta la aceeasi lungime, inaltime, etc., sau aleatoriu pentru un aspect „dezordondat”, dar placut. Mai mult, creativitatea nu are limite nici cand vine vorba de biblioteci. De exemplu, un semineu „fals” a fost transformat intr-o mini-biblioteca inedita care nu ocupa niciun centimetru din suprafata linving-ului.

Tot la capitolul originalitate putem vorbi si de o scara (care de obicei este folosita in librariile si bibliotecile publice pentru accesarea cartilor de la „etaj”) folosita pe post de spatiu pentru organizarea si expunerea cartilor. Aceasta nu este neaparat incapatoare, ci, mai degraba, atuul ei este mobilitatea, putand fi usor mutata dintr-un colt intr-altul, sau dintr-o camera in alta.

Bibliotecile de tip „multi-cub” sunt foarte apreciate datorita efectului 3 D pe care il creeaza. Acestea permit o organizare mult mai buna a volumelor sau a oricaror alte decoratiuni, „maruntisuri” de prin casa.

Nu uitati, insa, si de culori! Acestea sunt foarte importante, deoarece alegerea combinatiilor potrivite sau nepotrivite de culori poate duce la succes sau, din contra, la un esec total in ceea ce priveste amenajarea.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare - Agentie Imobiliara Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *