Uniunea Europeana ne da bani pentru reabilitarea termica a blocurilor si ne impune conditii!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Este sigur! Vom primi bani de la Comisia Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, pentru programul national de reabilitare termica a locuintelor. CE pune insa conditii: sa aiba acces la bani europeni cu prioritate blocurile in care locuiesc familiile devaforizate; proprietarii sa contribuie cu cel putin 10% din suma.

Programul national de reabilitare termica se adreseaza blocurilor “comuniste”, costruite in perioada 1950- 1990, situate in municipiile resedinta de judet. Bugetul programului, in suma totala de 304 milioane de euro, este format din 150 milioane de euro- bani de la Fondul European de Dezvoltare Regionala si 154 milioane de euro- contributia nationala, asigurata de la bugetul de stat, bugetul autoritatilor locale si contributiile asociatiilor de locatari.

Proiectele vor fi depuse incepand cu 15 octombrie, iar aprobarea acestora va functiona pe principiul “primul venit, primul servit”. Termenul de aprobare a unui proiect nu ar trebui sa depaseasca 30 de zile.

Contributiile asociatiilor de locatari vor fi diferite de la caz la caz, in functie de veniturile proprietarilor- membri ai respectivelor asociatii. Astfel, 60% din suma totala va fi acoperita din bani europeni si din fondurile de la bugetul de stat, diferenta de 40% fiind acoperita de bugetele locale si asociatiile de locatari, dupa cum urmeaza:

– daca venitul mediu net al majoritatii membrilor asociatie de locatari este de pana la 350 de euro/luna, asociatia va contribui cu 10%, iar autoritatile locale cu 30%;

– daca venitul mediu este de pana la 500 de euro/luna, contributiile vor fi egale- de 20%;

– daca veniturile sunt de peste 500 de euro, asociatia va contribui cu 30% iar autoritatile locale cu 10%.

Sursa: www.incont.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *