Unde trebuie sa lucrezi pentru a primi credit de la banca?

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Bancile analizeaza cu mai mare atentie dosarele de credite, iar bonitatea clientului este data acum de compania unde acesta lucreaza. In trecut, un salariu bun sau lipsa din cv-ul clientului a unor antecedente financiare negative, erau suficiente pentru a putea obtine un credit. Insa, si in aceste conditii, bancile au avut multe cazuri in care un client aparent solvabil, a ajuns in incapacitate de plata. De aceea acum conteaza foarte mult locul unde lucreaza clientul, existand chiar preferinte in acest sens.

“Practic fiecare companie este verificata, iar daca se constata ca exista pierderi majore la incheierea exercitiului financiar pentru anul anterior, respectiv la intocmirea bilantului si contului de profit si pierdere, atunci sansele de reusita sunt aproape nule. De asemenea, este necesar ca angajatorul sa fie la zi cu plata impozitelor si taxelor catre stat, conditie esentiala pentru acordarea de credite angajatilor respectivei companii”, a declarat Daniel Amza, senior broker AV Brokers.

Pentru angajatii companiilor mici exista cerinte speciale. Astfel, pe langa elementele clasice, dosarul trebuie sa cuprinda si un certificat fiscal din care sa rezulte plata taxelor catre stat, sau copie dupa bilant sau dupa ultima balanta.

“In functie de politica de risc a fiecarei banci, angajatii din firmele de dimensiuni reduse(cu pana la 10 salariati) sunt fie exclusi de la bun inceput de la finantare, fie depunctati intr-o masura mai mica sau mai mare. O atentie speciala va fi acordata companiei la care este angajat solicitantul daca principala sursa de venit este salariul. In cazul in care exista si alte venituri, vor fi si acestea analizate”, spune Alexandra Popa, specialist conso.ro

Asa cum am aratat mai sus, exista preferinte ale bancilor pentru anumite domenii.

“Consider ca domeniul preferat de banci este IT-ul, alaturi de cel al intermedierii financiare(institutiile bancare), alimentatia publica sau industria farmaceutica si in general orice multinationala, companie cu capital privat strain ori mixt sau alte companii autohtone cu numar ridicat de angajati si cu vechime pe piata romaneasca si, desigur, fara nereguli precum cele amintite mai sus. De asemenea, nu putem sa nu amintim in general toate institutiile publice(de pilda spitalele) sau la care statul este copartas”, completeaza Daniel Amza.

De asemenea, sunt clienti respinsi din start, daca domeniul unde activeaza este cel al constructiilor, cazinourilor, case de pariuri sau companii ce se ocupa cu reglementarea regimului armelor si munitiilor.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *