Trucuri pentru amenajarea unei bucatarii mici

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Tuturor ne displac bucatariile mici, deoarece nu putem sa ne desfasuram asa cum ne-am dori, nu avem suficiente spatii de depozitare, trebuie sa facem concesii atunci cand alegem electrocasnicele…

Nu mai vorbim de faptul ca, uneori, in bucataria noastra abia daca e loc pentru doua persoane.

Dar cum se defineste o bucatarie mica? Eh, aici, parerile sunt impartite, iar definitia porneste de la asteptarile pe care le ai de la acest spatiu. In orice bucatarie functionala se disting cateva zone clare: zona de gatit (compusa din aragaz si chiuveta), zona de pregatire a mancarurilor (blatul de lucru), spatiile de depozitare (dulapurile + frigiderul) si locul de luat masa. Atunci cand spatiul din bucatarie nu-ti permite desfasurarea corespunzatoare a acestor zone, trebuie sa gasesti solutii salvatoare.

Solutii pentru bucatariile inguste

Cea mai buna idee pentru a echilibra spatiul unei bucatarii inguste este demolarea unui perete, pentru a se obtine un open-space spre living. In felul acesta, ai la dispozitie doua variante: sa asezi masa chiar in living sau sa apelezi la o insula sau peninsula pe care sa o amplasezi la granita dintre living si bucatarie. Aceasta va prelua rolul mesei si totodata va servi ca loc de depozitare.

Daca nu poti darama peretele si nici nu ai posibilitatea de a amenaja un dining in alta parte a casei, iti dam noi solutia: optimizeaza spatiul cu ajutorul unei masute rabatabile (prevazute cu un sistem similar celor din tren) si a doua scaune pliante. In felul acesta, vei avea libertate de miscare atunci cand gatesti si totodata un loc de luat masa foarte intim.

Solutii pentru bucatariile patrate

Patratul este forma ideala pentru o bucatarie. Cand insa latura lui este mica, de 2-2,3 m, lucrurile nu mai sunt asa simple. Incaperile cu o asemenea configuratie pot fi amenajate cu mobilier in forma de L sau U, insa in mijlocul va ramane foarte putin spatiu. In cazul unei bucatarii clasice se exclude varianta mobilierului in forma de U, deoarece intr-un astfel de spatiu este nevoie si de o masa. Aceasta poate avea forma unui blat de tip bar, care sa se intinda pe cea de-a treia latura a camerei. De regula, corpurile de baza trebuie sa aiba minimum 60 cm, avand in vedere ca vor incorpora electrocasnicele specifice acestei functiuni. In cazul de fata, blatul care tine loc de masa poate sa aiba o adancime mai mica, deoarece nu are dedesubt niciun corp de mobilier.

Sursa: www.casamea.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare - Agentie Imobiliara Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *