Top 5 beneficii ale carierei de broker imobiliar

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Poate ai căutat la rândul tău un apartament pentru a-l închiria sau cumpăra și ai petrecut zeci de ore scanând anunțuri imobiliare, dând telefoane pe la diverse agenții sau proprietari și programând vizionări. Unii agenți ți s-au părut profesioniști și credibili la telefon, alții mai puțin, și din experiența ta de client, ai deja o idee despre ce presupune că fii un bun agent. Dar te-ai gândit că ai putea fi unul?

Barierele de intrare în această meserie sunt aproape inexistente. Oricine poate deveni agent imobiliar, iar pentru a profesa ca agent nu-ți cere nimeni o diplomă de specialitate.

Ceea ce face însă diferența între un agent bun și unul amator, este tocmai motivația agentului – o face exclusiv pentru comision sau chiar îi place să relaționeze cu oameni și se bucură de fiecare tranzacție reușită.

Debutul e similar cu deschiderea entuziastă a oricărei afaceri noi. Însă înainte de a te angaja într-un astfel de proiect ambițios de carieră, clarifică-ți ”DE CE”-ul. Ai mai jos top 5 motive pe care să le iei în considerare atunci când îți dorești o carieră în imobiliare.

Posibilități de câștig practic nelimitate

Unul din primele motive, care îi fac pe unii agenți să calce pragul unei agenții imobiliare, sunt banii. Asta, deoarece, în imobiliare nu există o limită a câștigurilor potențiale. Încasările sunt însă direct proporționale cu nivelul de implicare, cunoștințele și experiența acumulată.

Numai în luna ianuarie 2021, master brokerii Blitz au câștigat sume între 5.000€ și 29.000€ per agent! Conform unui studiu la nivel național, cei mai mulți brokeri câștigă minim 3.000 de lei și 10.000 de lei, deci echivalentul a 2.100€.

La nivel mondial, industria imobiliară este una dintre cele mai bănoase. Așadar, câștigurile financiare sunt un atu major al imobiliarelor, dar nu singurul.

Satisface o nevoie reală

Ceea ce contează cel mai mult este faptul că serviciile imobiliare satisfac o nevoie reală a oamenilor – cea locativă – care nu va dispărea niciodată. De un acoperiș deasupra capului avem nevoie cu toții.

Prin urmare, întotdeauna va fi nevoie de un agent care să ajute persoanele interesate de achiziționarea unei case, să se întâlnească cu cei care vor să o vândă, chiar și în era Internetului.

Indiferent de situația din piața, indicele de preț pe metru pătrat, criză sau creștere economică, oamenii vor avea nevoie să cumpere sau să închirieze locuințe.

În România, brokerajul imobiliar este o meserie recentă, de aproximativ 30 de ani, încă insuficient reglementată, însă în plină dezvoltare.

Piața imobiliară a cunoscut în această perioadă o dezvoltare explozivă și spectaculoasă. Iar serviciile de intermediere sunt din ce în ce mai căutate. La nivel european, 70 la sută din tranzacțiile imobiliare sunt intermediate de profesioniști.

Te invităm să vizionezi, mai jos, interviul cu Dragoș Tarța – Senior Broker Blitz!

Îți faci singur programul!

Un alt atu al profesiei de agent imobiliar este că tu decizi câte ore pe zi muncești – fie că este vorba de 4 ore, 14 ore pe zi, doar în weekenduri sau seara.

Nu ai un program impus – fiecare muncește cât și când dorește. Imobiliarele se pot face la orice oră, în orice perioadă a zilei. Ai flexibilitatea de a munci pe teren, de acasă sau de la birou. Mai mult decât atât, ai timp liber pe care ți-l poți lua oricând.

De exemplu, colega noastră Bianca Tămaș – junior broker Blitz, în timpul liber este o călătoare prin lume. Curiozitatea ei de a descoperi locuri noi – o trăsătură pe care o exploatează la maximum și în jobul ei de zi cu zi – a dus-o pe meleaguri exotice. Bianca a îmbinat cu succes munca de agent cu pasiunea pentru călătorii, iar veniturile din imobiliare au ajutat-o să-și finanțeze călătoriile.

Ești un antreprenor

Brokerajul imobiliar presupune o relație de colaborare și parteneriat cu agenția imobiliară și cu clienții tăi. E ca și cum ți-ai deschide propriul business, în colaborare cu Blitz. Ai costuri de funcționare și deschidere aproape de zero. Succesul business-ului îți este garantat printr-un sistem de training și mentorat predictibil și validat de zeci de agenți Blitz.

Iată ce spune despre asta, Paul Maluczan, cel mai de succes master broker Blitz și colegul nostru: ”Blitz pentru mine a fost rampă de lansare și mediul perfect pentru a deveni un agent de succes cu o afacere prosperă pe sectorul imobiliar comercial și de birouri.”

Dezvoltare personală continuă

Cariera de broker te pune mereu în legătură cu oameni noi. Creezi relații de business și de amiciție cu clienții și colegii tăi. Înveți zilnic lucruri noi și ajungi să performezi din recomandările oamenilor mulțumiți.

Pe colegul nostru, Zsolt Iuhazs experiența ca agent imobiliar l-a maturizat și responsabilizat: ”Munca asiduă, seriozitatea, perseverența și orientarea spre rezultate m-au urmat pe tot parcursul acestei perioade, iar rezultatele financiare, care nu au întârziat să apară, m-au motivat tot mai mult de la o lună, la alta”.

În concluzie, cariera de agent imobiliar s-ar putea să fie deschisă oricui, dar să nu fie pentru oricine. Dacă îți dorești câștiguri substanțiale, libertate, dar și o dezvoltare profesională și personală continuă s-ar putea să fie chiar jobul tău de vis. Rezultatele sunt pe măsura implicării și a efortului depus. Noi, Blitz, te putem ajuta să devii în cel mai scurt timp un agent imobiliar de succes!

Dacă te-am convins să faci pasul cel mare către o carieră efervescentă, ce îți oferă o multitudine de beneficii, te invităm să aplici pentru una dintre pozițiile de broker imobiliar Blitz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *