Timișoara va avea un nou cartier de peste 1.000 de hectare 

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
timisoara cartier nou

În zona de Nord a Timișoarei se pun bazele unui nou cartier, care urmează să se dezvolte în următorii 10-15 ani pe o suprafață de 1.131 de hectare. 

Strategia de dezvoltare urbană a Timișoarei Nord a fost votată deja în Consiliul Local Timișoara și vizează dezvoltarea unei suprafețe de teren situate între Calea Aradului (la est), Grigore Alexandrescu/Ovidiu Balea/Aleea Viilor (la sud), calea ferată (la vest) și canalul Beregsau (la nord) care a și fost votată în consiliul local în luna iulie a.c. 

Zona vizată este una dintre cele mai nedezvoltate zone adiacente Timișoarei, care va avea astfel șansa la o dezvoltare controlată și organizată. 

Prin noua strategie se urmărește crearea de legături între această zonă și restul orașului prin deschiderea unor căi de acces pentru vehicule, extinderea traseelor de transport public, și crearea unei legături cu transportul feroviar (triaj Ronaț).

De asemena, potrivit strategiei, în această zonă vor fi amenajate cele mai mari zone de agrement verzi. Pe amplasamentul actualei pășuni, între aeroportul Cioca și centura verde adiacentă străzii George Ardelean vor putea fi dezvoltate centre de activități și evenimente sportive, de recreere și de divertisment.

În această primă etapă este foarte important ca dezvoltarea cartierului să înceapă cu o  rețeaua de drumuri, de transport public, educațională sau de infrastructură verde. Printre multele obiective propuse de urbaniștii timișoreni pentru această zonă se numără: 

  • construcția a șase centre de cartier și șase școli în această zonă,  
  • amenajarea celei mai mari zone de recreere și sport din municipiu, 
  • înființarea a 21 de stații de transport în comun, 
  • construcția de noi străzi de legătură și lărgirea bulevardelor care traversează acest nou cartier (de exemplu Calea Torontalului),
  • construcția unui centru expozițional și de cercetare, 
  • construcția viitorului Medical City. 

În această zonă dețin terenuri câteva sute de timișoreni, pe care în viitor se vor construi case, dar există în lucru și câteva investiții imobiliare mari. 

Blitz deține în portofoliul său mai multe terenuri situate în zona vizată pretabile pentru construcții de proiecte rezidențiale, dar și hale de producție cu un preț de pornire de 27 de Euro/mp. Contactează-ne pentru oportunități care pot fi afacerea momentului în zona de Vest a României. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *