Taxarea veniturilor din chirii, o masura discriminatorie

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Mult-anuntata masura prin care guvernantii doresc introducerea contributiilor pentru sanatate la veniturile obtinute din chirii, face deja valuri, ce au darul de a tulbura piata imobiliara. Si cum aceasta noua taxa ar putea scoate din buzunarele romanilor pana la 611 lei pe luna, valurile pot atinge cote de tsunami.

Asociatia Oamenilor de Afaceri si Fundatia Romanian Business Leaders au emis un comunicat prin care condamna initiativa Guvernului considerand ca aceasta va produce un impact negativ in economie, fiind discriminatorie prin faptul ca se aplica doar veniturilor provenite din anumite investitii si nu pentru toate veniturile din investitii.

“Decizia incalca astfel atat principiul echitatii fiscale in ceea ce priveste impunerea diferitelor tipuri de venituri ale persoanelor fizice cat si principiul neutralitatii masurilor fiscale in raport cu diferitele categorii de investitori si capitaluri”, se arata in comunicat.

Masura nu va genera venituri pe termen scurt si mediu, in principal pentru ca proprietarii vor fi tentati sa ocoleasca legea.

“Astfel de masuri contradictorii si necorelate au ca efect cresterea gradului de neconformare (evitarea platii contributiei), generand tendinta de a evita declararea veniturilor respective si a veniturilor, in general”, se mai arata in comunicat.

Introducerea noii taxe face parte din pachetul de masuri asumat de catre Guvern in relatia cu Fondul Monetar International.

Sursa: www.realitatea.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *