Strategia de stabilire a pretului locuintei dumneavoastra in 5 pasi!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Inauguram azi un nou tip de articole pe Blogul Blitz Imobiliare, propunandu-ne sa va oferim sfaturi diverse din lumea tranzactiilor imobiliare. De asemenea, va stam la dispozitie pentru eventuale intrebari fie ca le veti transmite pe pagina de Facebook, fie pe blog sau pe adresa de e-mail.

In momentul in care va hotarati sa vindeti locuinta dumneavoastra, se ivesc doua intrebari: “cat valoreaza locuinta mea?” si “cat pot obtine pentru locuinta mea?“. Pentru a stabili pretul locuintei dumneavoastra va propunem un set de 5 strategii(pasi):

1. Este foarte important atunci cand va propuneti sa stabiliti un pret pentru locuinta, sa abandonati punctul dumneavoastra de vedere. Pe cumparatori nu-i intereseaza nici cat ati platit dumneavoastra pentru locuinta, nici cat va costa urmatoarea, nici ce momente minunate ati petrecut in casa de care sunteti pe cale sa va despartiti. De asemenea nu prezinta interes cum arata locuinta inainte sa investiti in parchet, gresie si termopane si in nici intr-un caz cat ati platit pentru aceste imbunatatiri.

2. Faceti cercetari de piata pe cont propriu. Studiati presa, anunturile imobiliare; studiati anunturile care prezinta locuinte din cartierul dumneavoastra, asemanatoare ca pozitie, numar de camere si eventual finisaje. Nu veti obtine un pret real, insa este un inceput. Nu este obligatoriu ca locuintele analizate sa aiba aceeasi suprafata pentru ca puteti foarte usor calcula un pret mediu pe metru patrat. N-ar fi rau sa fiti cumparator virtual pentru cateva zile. Astfel veti lua contact direct cu ofertele din zona!

3. Luati legatura cu specialistii imobiliari. Incercati sa obtineti cat mai multe informatii, fie ca va adresati unui singur consultant imobiliar cu referinte bune in piata, fie ca va adresati mai multor consultanti. Astfel puteti afla cu cat s-au vandut locuinte in zona dumneavoastra, la ce nivel este cotat cartierul in care locuiti si care este trendul pentru urmatoarea perioada.

4. Stabiliti-va un dead-line pentru vanzare. Doriti sa vindeti repede sau doriti sa asteptati vremuri mai bune? Uneori a vinde mai devreme la un pret mai mic poate fi un avantaj atunci cand reinvestiti banii intr-o afacere personala sau intr-o oportunitate de pe piata imobiliara.

5. Oferiti facilitati de plata clientilor sau mici cadouri. Clientii pot fi impresionati de o bucatarie facuta la comanda, care ramane in apartament(pentru ca oricum nu se potriveste cu viitoarea dumneavoastra locuinta). Lasati-le si tabloul pe care l-au remarcat pe peretele din living! Unii clienti, veti fi surprinsi, isi vor forta limitele si vor oferi un pret mai mare decat si-au propus, daca sunt intampinati de o atmosfera calda si un proprietar deschis si intelegator.

Va dorim succes!

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *