Roata se invarte! Investitorii straini “ataca” proprietatile americane

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Numai in ultimul an, numarul tranzactiilor in care sunt implicati clienti straini a crescut cu 25%, principalii “vinovati” fiind canadienii si chinezii.

Au apus vremurile in care principalii investitori veneau din SUA. Acum, datorita crizei imobiliare de proportii, proprietatile americane s-au devalorizat foarte mult si pe fondul unei reasezari a economiei americane, sperantele unei reveniri, si deci a unui castig investind aici, au crescut foarte mult. Drept urmare, in perioada martie 2011- martie 2012, valoarea investitiilor straine in piata imobiliara americana a ajuns la 82,4 miliarde de dolari, conform datelor furnizate de Asociatia Nationala a Agentilor Imobiliari(ANAI).

“Conditiile avantajoase care se pot gasi la momentul acesta in piata atrag din ce in ce mai multi cumparatori straini in SUA”, a subliniat pentru CNN, Moe Veissi, presedintele ANAI.

Cumparatorii straini sunt atrasi in special de proprietatile din statele in care preturile au scazut cel mai mult. Media nationala este de aproximativ 30% intre momentul de aur-2006 si prezent. Este vorba de Florida, California, Texas si Arizona.

Un alt aspect important este legat de cursul de schimb valutar. Monedele statelor din jur s-au apreciat foarte mult in raport cu dolarul; dolarul canadian a castigat 5 procente in ultimul an, iar moneda mexicana cu un incredibil 20%. Astfel, banii cumparatorilor proveniti din aceste tari au devenit mai valorosi.

Conform datelor ANAI, cei mai multi cumparatori straini sunt canadieni(24%), urmati de chinezi(11%) si mexicani(8%).

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *