Reconversia profesională ca agent imobiliar

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Tot mai multe persoane aleg reconversia profesională, datorită faptului că multe sectoare ale economiei au fost afectate de pandemie. 

Economia românească a înregistrat una dintre cele mai mari contracții din Europa în 2020, de 12,3% (conform Eurostat), fiind devansată doar de statele al căror PIB se bazează pe turism (Spania, Croația, Grecia, Ungaria, Portugalia, Franța, Italia).

Astfel în domenii precum turism, restaurante și cafenele, bancar și auto se fac disponibilizări sau reduceri de salarii. O soluţie recomandată de specialiştii în resurse umane pentru cei care au un loc de muncă atins de criză este orientarea către un alt job sau chiar o nouă carieră. 

Un sondaj realizat de Myjob.ro la începutul anului arată că: 

  • Tinerii între 21- 30 de ani sunt mai deschişi către reorientare, 53% dintre persoanele din acest segment s-au declarat dispuşi să-şi schimbe cariera, preferând domeniile serviciu clienţi şi turism.
  • 30% dintre cei între 30 şi 45 de ani s-ar reorienta profesional. 
  • la polul opus se află grupa de vârstă 46 – 55 de ani şi peste – doar 6% dintre respondenţi s-ar îndrepta către un nou domeniu de activitate, cu precădere serviciu clienţi şi resurse umane.

Dacă ai luat decizia de părăsi actualul job sau ai fost disponibilizat și te-ai gândit să îmbrățișezi un nou domeniu – vă dăm câteva recomandări la început de drum în reconversia profesională în imobiliare. 

Motive să devii agent imobiliar

În primul rând, să recapitulăm principalele motive pentru care cineva ar vrea să îmbrățișeze o carieră în imobiliare, apoi o să-ți zicem și de principalele provocări în imobiliare și cum le poți surmonta.

Un prim motiv care îi determină pe unele persoane să calce pragul unei agenții imobiliare, sunt banii. Asta, deoarece, în imobiliare nu există o limită a câștigurilor potențiale, iar încasările sunt direct proporționale cu nivelul de implicare, cunoștințe și experiența acumulată.

Un alt avantaj pe care îl ai ca agent imobiliar este că tu decizi câte ore pe zi muncești – fie că este vorba de 4 ore, 14 ore pe zi, doar în weekenduri sau seara. Nu ai un program impus – fiecare muncește cât și când dorește. Și ai timp liber pe care ți-l poți lua oricând. 

Și nu în ultimul rând, cariera de broker te pune mereu în legătură cu oameni noi. Creezi relații de business și de amiciție cu clienții și colegii tăi. Înveți zilnic lucruri noi și ajungi să performezi din recomandările oamenilor mulțumiți. 

Vezi aici câteva povești de succes de reconversii profesionale 

Andreas Buda – de la fotbalist de performanță la agent imobiliar 

Sau Dan Hanciuc – de la manager de multinațională la Blitz, companie imobiliară națională. 

Sau Marius Butnariu care vine din domeniul bancar și o pregătire temeinică în IT

Primii pași în reconversie profesională 

Indiferent de motivele care stau la baza deciziei de a deveni agent imobiliar, e bine să ai un plan, dar odată luată decizia, primul cel mai important pas este alegerea unei agenții imobiliare cu o reputație solidă. Începe deci prin a căuta agenția imobiliară potrivită care să îți ofere un bun punct de start în noua carieră.

Asta deoarece, la început de drum te vei baza exclusiv pe reputația și pe experiența colegilor din agenție până vezi ajunge să îți creezi o rețea de contacte din clienți mulțumiți și viitori potențiali clienți în căutare de soluții locative. 

Pentru blitzeri alegerea Blitz, cea mai mare agenție imobiliară din România, în plin proces de extindere națională, cu filiale și francize în 11 orașe din România a fost una din cele mai firești alegeri. Le-a oferi un start solid – un program complet de training – Blitz Camp, dar și un stagiu de pregătire pe teren sub îndrumarea brokerilor seniori cu experiență.

Principalele provocări la început de drum

Principala provocare pentru un agent la început de drum este crearea unui portofoliu de clienți. Te vei ciocni prima dată fie de contactele telefonice la “rece”, fie de neîncrederea proprietarilor în agenții imobiliari, sau reticența lor de a plăti comision sau de a semna un contract de intermediere imobiliară. 

Ce trebuie să știi însă este că un agent nu este doar cel care listează proprietatea pe un portal imobiliar sau afișează un banner în balconul locuinței de vânzare. Aceste lucruri le poate face și proprietarul singur. Rolul tău ca agent imobiliar va consta în consilierea proprietarului pe tot parcursul procesului de vânzare-cumpărare. 

În concluzie, cariera de agent Imobiliar s-ar putea să fie deschisă oricui, dar să nu fie pentru oricine. Dacă îți dorești câștiguri substanțiale, libertate, dar și o dezvoltare profesională și personală continuă s-ar putea să fie chiar jobul tău de vis. Rezultatele sunt pe măsura implicării și a efortului depus. Noi, Blitz, te putem ajuta să devii în cel mai scurt timp un agent imobiliar de succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *