Proprietăți de poveste la Blitz National Investments: Palatul Bragadiru

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Palatul Bragadiru – una dintre cele mai impunătoare construcții ale Bucureștiului Interbelic este de vânzare! Întregul domeniu poarta numele fondatorului său, celebrul om de afaceri din secolul 19,  Dumitru Marinescu Bragadiru. 

Povestea locului

La sfârșitul secolului XIX-lea, în partea de sud a României producția de bere era concentrată în București. Dumitru Marinescu Bragadiru a început să achiziționeze teren în jurul centrului Bucureștiului, în apropiere de Piața Principesa Maria (astăzi Piața George Coșbuc). 

Aici a înființat fabrica sa de bere pe data de 9 aprilie 1895, ca o societate pe acțiuni. Familia Bragadiru a devenit astfel una dintre primele promotoare ale industriei ușoare în România. În același an, Dumitru Marinescu Bragadiru stabilește reședința familiei în imediata apropiere a fabricii.

Palatul a fost conceput ca un loc de recreere, respectând o tradiție a fabricilor de bere din acele vremuri, de a avea și un local în vecinătate – o grădina de vară, o brasserie, un restaurant și o sală de spectacole și bal. 

Arhitectură deosebită

Construcția “Colosului”, așa cum era cunoscută clădirea la începuturile sale, a fost realizată după planurile concepute de arhitectul austriac Anton Shuckerl în anul 1894.

Este încă o construcție impresionantă, atât prin marime, cât și prin arhitectură și decorațiuni, cu o atenție deosebită acordată detaliilor: scări în spirala în stil Normand, ștucaturi, statui inserate în fațadă, oglinzi venețiene și balcoane în stil Victorian.

Palatul Bragadiru renovat recent, rămâne a fi una dintre cele mai impunătoare construcții ale Bucureștiului Interbelic. Un exemplu al Bucureștiului de altădată, întregul complex a devenit ulterior Palatul Bragadiru, de-o frumusețe și un farmec aparte.

Potențialul investiției

În prezent complexul Arhitectural ”Palatul Bragadiru” se întinde pe o suprafață de peste 16.000 mp și găzduiește evenimente importante cum ar fi nunți, botezuri și alte ocazii însemnate, evenimente culturale sau corporatiste. 

Terenul aferent de 16.491 mp are o valoare investițională foarte mare, fiind situat în imediata vecinătate a Palatului Parlamentului, iar vânzătorul deține documentația juridică ce permite dezvoltarea pe acest teren a unui proiect cu destinatie mixtă: rezidențial, comercial, birouri și hotel.

Ca facilități de transport, palatul este situat într-o zonă ultracentrală, cu acces direct la inelul 2 de transport față de punctul zero al Bucureștiului, lângă Palatul Parlamentului, și alte edificii istorice și la 5 minute de mers pe jos față de Piața Unirii. 

Zona are un potențial investițional extrem de mare, amplasarea ultracentrală situând-o în topul investițiilor imobiliare din București ale anului 2023. 

Pentru detalii și vizionări contactați-o pe Alina Cojocaru, Managerul proiectului Blitz National Investments la numărul de telefon: +40 741 245 100 sau pe adresa de email: alina.cojocaru@blitz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *