Proprietarii locuintelor de inchiriat vor plati taxe pentru asigurari de sanatate!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Incepand cu 2014, proprietarilor de locuinte de inchiriat li se pregateste o surpriza din partea Ministerului de Finante. Acestia vor fi obligati sa contribuie la bugetul asigurarilor de sanatate, indiferent daca veniturile obtinute din chirii sunt singurile surse de venit.

In prezent numai proprietarii care obtin venituri exclusiv din chirii sunt obligati la plata taxelor pentru asigurari de sanatate. Daca esti salariat nu esti obligat la plata acestor taxe iar lucrul acesta se va schimba, asa cum este si normal, in viitorul apropiat, mai ales ca sistemul sanitar din Romania este in metastaza.

“Se platesc daca nu exista alte surse de venit. Deci daca cel care obtine veniturii din chirii nu are si alte surse de venit dupa care sa plateasca CAS”, a precizat Liviu Voinea, ministru delegat pentru buget.

Un calcul simplu arata ca, la o chirii de 900 de lei pe luna, proprietarul va avea de platit 37 de lei contributii de sanatate, ceea ce inseamna 445 de lei pe an.

Aceste modificari fac parte din planurile guvernantilor de a rotunji bugetul statului prin taxarea surselor de venit, altele decat cele salariale, asa cum au convenit cu delegatia Fondului Monetar International, care ne-a vizitat de curand.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *