Prima Casa continua in 2013 cu modificari importante!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Programul Prima Casa va continua macar pentru cateva luni in 2013, pana la epuizarea garantiilor acordate pentru acest an. Regulamentul va suferi modificari pentru a raspunde astfel problemelor ridicate de beneficiari.

Despre ce este vorba? Benificiarii s-au intrebat ce se intampla atunci cand locuinta lor nu va mai corespunde din punct de vedere tehnic in urma producerilor unor riscuri asigurate. Ce se va intampla daca locuinta lor va fi afectata de un cutremur sau de un incendiu?

Noul proiect de ordonanta de urgenta, va da posibilitatea acestor beneficiari sa schimbe locuinta actuala cu una corespunzatoare, cu conditia ca valoarea locuintei noi sa fie cel putin egala cu valoarea creditului contractat. Acest lucru se va face cu acordul Ministerului de Finante si al bancii. De asemenea, vor putea beneficia de pe urma acestei modificari si acei beneficiari care constata vicii ascunse la locuintele achizitionate si care vor ajunge la o intelegere cu dezvoltatorii imobiliari.

“Actele normative care reglementeaza programul Prima Casa impun obligativitatea achizitionarii unei singure locuinte in cadrul programului si nu prevad la acest moment posibilitatea exprimarii acordului Ministerului Finantelor Publice si finantatorului proportional cu procentul de garantare, cu privire la solicitarile unor beneficiari ai programului constand in acordarea permisiunii de a schimba sau de a achizitiona o alta locuinta decat cea achizitionata initial in cadrul programului, in virtutea garantiei din partea vanzatorului pentru viciile ascunse ale locuintei sau provocarii unor daune locuintei, ca urmare a producerii unui risc asigurat, de natura a o face improprie utilizarii potrivit destinatiei”, se arata in proiectul OUG.

Sursa: www.ziare.com

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *