Prima Casa continua in 2015 cu forte noi!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Guvernul a aprobat un plafon de 2,5 miliarde de lei pentru continuarea programului Prima Casa si in 2015. Acestor fonduri le se vor adauga si cele neutilizate de anul trecut.

Blog 19.01- Prima Casa 2015Intr-o perioada in care ne asteptam ca programul guvernamental de sprijinire a achizitiilor de locuinte sa se apropie de sfarsit, initiativa Guvernului a venit ca o adevarata surpriza, mai ales ca Banca Nationala, prin politica sa de reducere periodica a dobanzii de referinta, a creat cadrul perfect pentru “eliminarea” ajutorului de la stat din schema imobiliara. Mai mult, fondurile au fost dublate, semn ca ne asteapta un an 2015 foarte interesant pe piata apartamentelor de vanzare din Romania.

“Programul guvernamental Prima Casa, prin care statul acorda garantii guvernamentale pentru achizitionarea unei locuinte, va continua si in 2015. Pentru anul in curs a fost alocat un plafon suplimentar de garantare in valoare de 2.500 milioane lei. De asemenea, actul normativ aprobat de Guvern prevede posibilitatea utilizarii in anul 2015 a diferentei nealocate din plafonul prevazut pentru anul 2014, precum si sumele neutilizate pana la data de 31 decembrie 2014 din fondurile alocate bancilor din plafonul disponibil pentru 2014. Suma reprezentand diferenta ramasa neutilizata si/sau nealocata din anul 2014 se va publica pe site-ul Ministerului Finantelor Publice si al Fondului National de Garantare si Contragarantare pentru IMM-uri”, se arata in comunicatul Guvernului citat de Mediafax.

Fonduri duble, desi in 2014 au ramas sume neutilizate. Care este logica?

Deja se vorbeste despre “A doua Casa”, un program care sa ofere posibilitatea romanilor sa-si creasca gradul de confort, eliminandu-se astfel limita de 49 mp pentru o locuinta detinuta in proprietate, existenta in cadrul programului actual.

O alta chestiune care justifica initiativa Guvernului este cea legata de romanii din strainatate, care incepand cu luna octombrie a anului trecut pot accesa creditul Prima Casa in anumite conditii.

Care sunt bancile participante la program?

Pe site-ul FNGCIMM, lista de banci participante cuprinde: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca, Alpha Bank, Millennium Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, EFG Bancpost, Piraeus Bank, Intesa Sanpaolo Romania, UniCredit Tiriac Bank, Credite Agricole, OTP Bank, Bank Leumi, RIB Bank, ING Bank si Marfin Bank.

Echipa Blitz Imobiliare

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *