Prima Casa 7 in 7 pasi!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Creditul Prima Casa, programul guvernamental de sprijinire a achizitiilor de locuinte, a ajuns la al saptelea episod.

Va prezentam mai jos, care sunt principalele caracteristici ale creditului ipotecar garantat de stat si care sunt conditiile de elegibilitate pentru posibilii beneficiari:

1. Prima Casa 7 poate fi accesat exclusiv in lei, plafonul maxim de garantare pentru acest an fiind de 2,6 miliarde de lei, de doua ori mai mult decat in 2014.

2. Avansul minim necesar este de 5% din valoarea imobilului cumparat.

3. Valoarea maxima a creditului este de 57.000 de euro pentru locuintele finalizate si de 66.500 de euro (echivalentul in lei) pentru locuintele noi, construite in baza autorizatiilor de constructie eliberate dupa 22.02.2010.

4. Dobanda: ROBOR 3M + marja de 2,5%.

5. Pentru a beneficia de creditare in cadrul programului Prima Casa, solicitantii nu trebuie sa detina in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul/sotia nicio alta locuinta. De asemenea, solicitantii care detin o locuinta, dar a carei suprafata este mai mica de 50 de metri patrati, pot beneficia de un Credit Prima Casa, daca aceasta locuinta nu a fost achizitionata tot in cadrul programului.

6. Perioada de creditare poate fi intre 120 si maxim 360 de luni. Atentie! Dupa achizitionarea unei locuinte prin programul Prima Casa, aceasta nu poate fi instrainata mai devreme de 5 ani.

7. Bancile participante la program sunt: BCR – Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Millennium Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Romaneasca, ING Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Unicredit Tiriac Bank, Credit Agricole Bank, OTP Bank, Bank Leumi, Marfin Bank.

Echipa Blitz Imobiliare

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *