Prețuri în cădere la Blitz: Cât de accesibile sunt apartamentele noi din Cluj

În Cluj sunt la momentul actual (potrivit platformei șantireronline.ro) 1.715 de proiecte rezidențiale în construcție sau finalizate medii și mari (ansambluri rezidențiale de case și vile sau apartamente și blocuri), iar oferta este foarte variată. 

Le găsești în diverse cartiere sau la periferie, iar prețurile la apartamente variază în funcție de dezvoltatori și de poziționare.

În ce măsură a fost afectată piața construcțiilor noi de inflație, război și de creșterea ratei dobanzilor la creditele ipotecare? Fie că ești în căutarea unei garsoniere sau a unei case, în perioada de Black Friday, la Blitz poți găsi oferte accesibile în diverse cartierele rezidențiale cu apartamente noi de vânzare. 

Să vedem care sunt atuurile pe care locuințele noi le prezintă față de locuințele vechi. 

Cele mai scumpe și mai accesibile apartamente 

Dacă ar fi să facem un top, cele mai scumpe ansambluri rezidențiale din Cluj se situează în cartierele Zorilor, Bună Ziua, Între Lacuri, Gheorgheni, Andrei Mureșanu, Borhanci, Plopilor și Europa.

Aici sunt localizate, cu precădere un număr mare de ansambluri rezidențiale de lux. La polul opus, ansambluri rezidențiale ieftine se găsesc în cartierele Apahida, Baciu și Florești. 

Ansamblurile rezidențiale formate din case nu se regăsesc în cele mai aglomerate cartiere, acestea fiind construite în zone mai aerisite și mai liniștite în afara Clujului. 

Prețul noilor apartamente

Apartamentele noi sunt preferate pentru achiziție, deși au un preț de achiziție comparabil mai mare decât cel al apartamentelor vechi. Însă din cauza cererii mari pe acest segment, cresc într-un ritm susținut și prețurile la locuințele în construcție care vor fi finalizate în următorii 2 ani. 

Astfel, prețul mediu de tranzacționare la apartamentele noi în Cluj de exemplu, potrivit imobiliare.ro a crescut față de 2021 cu până la 22,5 %, până la nivelul valorii de 2.500 Euro/mp. 

În cartierele mai periferice ale Clujului prețurile pornesc de la 1.259 Euro/mp în cartiere preucm Apahida, Baciu și Florești.  

Mini-cartiere sigure

Majoritatea dezvoltatorilor imobiliari asigură un perimetru verde și locuri de parcare.  Alții oferă spații închise cu supraveghere video, formând astfel cartiere rezidențiale mult mai sigure, accesul persoanelor străine fiind interzis în incinta acestor complexe. 

Tot la capitolul facilități sunt încadrate și locurile de joacă pentru copii și, în unele cazuri, săli de fitness sau terenuri de sport. 

De asemenea, ofertele se întrec în dotări precum centrale individuale de apartament, încălzire prin pardoseală, finisaje premium la alegere, soluții de izolare fonică și termică superioară, grădini la parter, etc. 

Apartamente noi la promoții 

Pe portalul Blirz găsești apartamente noi de la 803 Euro/mp pentru case și apartamente noi în afara Clujului, în Baciu, Florești și Apahida. 

De obicei, cele mai bune prețuri sunt în primele luni când se dă startul vânzărilor, de regulă într-o etapă incipientă a construcției, însă acestea pot fi influențate și de evoluția pieței imobiliare. 

Pentru a beneficia de cel mai bun preț, poți achiziționa un apartament nou în stadiu de construcție sau poți urmări evoluția prețului pentru a decide care este momentul oportun pentru a-l achiziționa. 

Pentru a facilita plata unei locuințe din cadrul noilor ansambluri rezidențiale Cluj, dezvoltatorii imobiliari oferă posibilitatea de a efectua plata în diverse moduri: plata integrală, credit imobiliar, credit ipotecar, credit Prima Casă sau chiar și rate la dezvoltator.

În cazul în care nu ai cunoștințele necesare pentru a le analiza, apelează la un specialist. Nu ezita să vizitezi apartamentele, chiar și cele aflate în etapa de șantier, înainte de a semna contractul.

Pe pagina de prezentare a fiecărui ansamblu rezidențial găsești detalii tehnice și informații despre structura imobilelor, precum și locuințele disponibile și oferta de prețuri. 

Pe site-ul Blitz găsești ofertele a peste 86 de ansambluri rezidențiale noi cu prețuri încă din fața de etapa de construcție, în plus găsești oferte cu preț redus de Black Friday!

Cluj-Napoca/Baciu/Apahida/Floresti prețuri promoționale: 

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-2-camere-iris-blitz73170av (51K)

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-3-camere-apahida-blitz64548av (69,5 k)

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-2-camere-apahida-blitz85447av (70K)

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-2-camere-manastur-blitz97139av (70k)

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-2-camere-manastur-blitz82183av (74K)

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-2-camere-manastur-blitz82185av (76K

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-3-camere-iris-blitz73135av (78K)

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-2-camere-manastur-blitz82181av (76K)

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-2-camere-manastur-blitz65138av (78k)

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-3-camere-baciu-blitz102527av (91k)

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-3-camere-floresti-blitz102163av (114K)

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-3-camere-marasti-blitz102281av (155k)

https://www.blitz.ro/cluj-napoca/apartament-vanzare-2-camere-marasti-blitz102288av (177K)

Oferte speciale are și complexul rezidențial Beta Residence care în perioada următoare are un preț promoțional de 1.400 de euro/mp, redus de la 1.525 Euro/mp. Vezi aici oferta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Misiunea noastră este ca în fiecare oraș din România, să găsim proprietatea potrivită pentru fiecare client și clientul potrivit pentru fiecare proprietate. Punem interesele oamenilor în centrul a tot ceea ce facem, oferind confort, siguranță, câstig de timp și bani, în fiecare etapă importantă a vieții lor. Suntem o companie imobiliară antreprenorială cu capital românesc, cu peste 11 ani de prezență în piață, devenind liderul incontestabil al pieței din Cluj-Napoca și unul din jucătorii importanți și vizibili la nivel național. Ne conducem întreaga activitate după standardele profesionale și etice înalte, atât în relațiile cu clienții, partenerii, dar și cu propriii angajați și agenți.

Oferim o gamă completă de servicii imobiliare integrate, înainte, în timpul și după finalizarea tranzacției. Acoperim toate tipurile de solicitări imobiliare și prezentăm clienților o paletă largă de opțiuni, atât pe segmentul rezidențial, cât și pe cel comercial. Poți avea acces gratuit la un call center dedicat, agenți specializați pe departamente și tipuri de tranzacții, asistență juridică și consiliere financiară gratuită, facilitare de servicii post-vânzare (de design interior, servicii de mutare și de curățenie), dar și reduceri de până la 100% la produse și servicii oferite de cei peste 700 de parteneri ai Blitz din peste 44 de domenii de activitate.