Preturi exorbitante pentru terenurile din Hong Kong

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Suntem anuntati via money.ro ca doua companii imobiliare au cumparat in Hong Kong un teren de 1,902 mp cu suma fabuloasa de 196 milioane de dolari. Se pare ca pretul de start in cadrul licitatiei organizate de autoritatile locale a fost cu aproximativ 69% mai mic. Contractul a fost incheiat in urma unui proces sinuos si delicat.

Hong Kong-ul este acum o adevarata mina de aur pentru investitorii imobiliari, ceea ce inseamna ca o bataliile pentru diversele tranzanctii sunt de-a dreptul sangeroase.

Suntem informati ca dinamica imobiliara este puternic influentata de fluxul de capital dintre Hong Kong is China. Mai mult decat atat, se inregistreaza si o crestere constanta a cererii. Cu toate acestea, specialistii in piata imobiliara recomanda precautie. Opinia unanima este ca Hong Kong-ul, desi plasat acum pe o traiectorie ascendenta, va ajunge in curand intr-un blocaj imobiliar din care nu se stie cand si cum va iesi.

Preturile locuintelor din Hong Kong au crescut cu 24 % in 2010, asta dupa ce in 2009 s-a inregistrat o crestere de 30%.

Desi specialistii sunt ferm convinsi ca piata imobiliara din Hong Kong este mai instabila decat pare, investitorii se grabesc sa incheie contracte peste contracte in speranta ca situatia economica locala nu este in primejdie.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *