Cum să-ți cumperi o casă, atunci când nu ai bani de avans

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Înainte de a accesa un credit ipotecar este bine să economisești câteva luni bune înainte. Asta pentru a strânge bani de avans, ce poate varia între 15 și 30% din valoarea imobilului.

Există însă È™i câteva excepÈ›ii. Câteva bănci au în portofoliul lor Creditul Ipotecar fără Avans – poÈ›i accesa astfel finanțări fără să deÈ›ii un avans însă cu niÈ™te condiÈ›ii de acordare. 

Citește mai jos care sunt acestea și dacă te încadrezi, solicită serviciul de consultanță financiară gratuit de la Blitz prin partenerul UNO CREDIT BROKER pentru pregătirea dosarului de solicitare a creditului.

Creditul cu avans zero pentru investiții imobiliare

Banca #1 acordă până la 1.200.000 lei pentru renovări, construcÈ›ii sau achiziÈ›ii imobiliare, cu condiÈ›ia constituirii unei garanÈ›ii ipotecare în favoarea băncii până la rambursarea integrală a creditului. 

Imobilul propus È™i oferit în garanÈ›ie poate fi È™i imobilul care urmează să fie achiziÈ›ionat sau construit. 

Dacă banii vor fi folosiÈ›i pentru construcÈ›ie, trebuie să prezinÈ›i un deviz care să certifice utilizarea banilor împrumutaÈ›i conform destinaÈ›iei creditului. 

Dacă investiÈ›ia imobiliară nu a fost finalizată, suma solicitată îți va fi acordată în 5 tranÈ™e egale de-a lungul unui an de la acordarea creditului, cu condiÈ›ia să prezinÈ›i documente justificative care să demonstreze că ai folosit sumele anterioare conform destinaÈ›iei stabilite – investiÈ›ie imobiliară. 

Dobânda la creditul cu avans zero de la această bancă este variabilă È™i depinde de fluctuaÈ›ia indicelui IRCC. 

Credit fără Avans dar cu Garantarea unei alte proprietăți

Condiția impusă de Banca #2 este să aduci în garanție un alt imobil situat tot într-o zonă urbană mare, pe lângă imobilul pe care vrei să-l achiziționezi și pe care se va institui, de asemenea, o ipoteca de grad 1.

Imobilul în garanÈ›ie trebuie să fie deÈ›inut de un membru al familiei restrânse cum ar fi – părinÈ›i, soÈ›/soÈ›ie, copii, fraÈ›i/surori sau ginere/noră – aceÈ™tia din urmă devenind astfel participanÈ›i la credit cu calitatea de codebitori.

Pentru a solicita acest tip de credit trebuie să ai un venit minim de 1.898 de lei È™i poÈ›i obÈ›ine venituri È™i din profesii liberale, drepturi de autor, contracte de management sau din străinătate. 

Imobilul achiziÈ›ionat prin credit trebuie să aibă o valoare de minim 60.000 de euro (sau echivalent în lei), să fie situat într-o zonă urbană mare sau metropolitană. ÃŽn garanÈ›ie, pe lângă imobilul achiziÈ›ionat prin credit trebuie să aduci un extra imobil, situat, de asemenea, într-o zonă urbană mare È™i/sau împrejurimi. 

ÃŽn cazul creditului ipotecar de la Banca #2 poÈ›i opta atât pentru dobândă fixă pentru primii 5 ani, cât È™i dobândă variabilă. Dobânda variabilă are ca bază de calcul indicele EURIBOR 6 luni. 

Credit fără Avans pentru construcÈ›ii în baza unui grafic de lucrări 

​Cea de-a treia bancă acordă credite ipotecare fără avans de la 5.000 de euro până în 400.000 euro și finanțează 100% din valoarea unei proprietăți, în construcție, dar și a unui imobil finalizat

ÃŽn cazul caselor în construcÈ›ie, banii nu se acordă toÈ›i odată, ci în tranÈ™e multiple, în baza graficului de executie lucrari. PoÈ›i solicita acest tip de credit È™i în cazul unor lucrări de amenajare, consolidare sau extindere a unei proprietăți existente. 

Dar È™i în cazul acestui credit vei avea nevoie de garanÈ›ii imobiliare –  ipoteca imobiliară asupra unui imobil, precum È™i ipoteca asupra contului bancar curent. Iar la orice plată trebuie să faci dovada utilizării fondurilor în cadrul construcÈ›iei  (prin facturi fiscale). 

***

Nu toate băncile au aÈ™adar în portofoliul lor creditele ipotecare fără avans. Ca să fii sigur că te încadrezi în condiÈ›iile de acordare a creditelor, vino direct la Blitz. 

ÃŽn cadrul serviciul de brokeraj Uno Credit Broker, pe care îl acordăm gratuit tuturor clienÈ›ilor Blitz, vei primi îndrumare, cu privire la cele mai bune surse de finanÈ›are potrivite pentru  situaÈ›ia ta financiară. 

Cere astăzi o consultație financiară gratuită cu specialistul în creditare de la UNO CREDIT BROKER.