IRCC-ul va crește la 6%, ce poți face acum pentru a putea obține finanțare? 

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

ÃŽn contextul actual economic, din ultima perioada, decizia băncilor de a mări dobânzile are un impact direct asupra procesului de achiziÈ›ie a imobilelor pentru clienÈ›ii care vor să cumpare prin credit. 

Cel puțin până în primăvara anului viitor, prognoza Băncii Naționale este că vor crește costurile de creditare, atât dobanzile fixe, cat si cele variabile.

IRCC-ul în momentul de față este 4.06%, dar începând cu 1 ianuarie  va fi aproape 6%. 

Un client care a încheiat un antecontract pe un imobil fără CF (carte funciară) în aprilie și la momentul respectiv se încadra la creditul dorit la limită, atunci când va ieși CF-ul la început de 2023 și va avea aceleași venituri, mai mult ca sigur nu se va mai încadra la suma dorită fără un coplatitor sau fără a crește avansul.

Așadar pentru a preîntâmpina astfel de situații, specialiștii în creditare de la Blitz recomandă următoarele:

Dacă ai antecontract cu finalizare cel târziu în primăvara lui 2023 È™i intenÈ›ionezi să achiziÈ›ionezi prin credit, apelează la colegii noÈ™tri de la departamentul de creditare Blitz – UNO CREDIT Broker. 

Ei te pot ajuta să obÈ›ii preaprobare È™i rezervare de finanÈ›are prin programul Noua CASÄ‚ la nivelul dobânzilor actuale! Dacă ne transmiÈ›i o solicitare ACUM, încă mai putem să aprobăm creditul pentru suma dorită. Există bănci care permit astfel de preaprobări financiare a dosarelor de credit pe o perioadă de 180 de zile în avans. 

Peste 2-4 luni va fi dificil de estimat dacă te vei mai putea încadra în plafoanele de acordare. Dobânzile vor creÈ™te È™i e bine să iei o decizie cât mai rapid pentru a-È›i găsi proprietatea dorită, pentru că astfel dacă amâni, s-ar putea să nu mai fii eligibil pentru suma dorită. 

ÃŽn plus preÈ›urile cresc È™i la ritmul actual de creÈ™tere, este dificil de estimat dacă cu veniturile actuale È™i dobânzile în creÈ™tere îți vei mai putea permite aceeaÈ™i proprietate în următoarele 6 luni. 

Ai mai jos un scenariu/simulare unde poÈ›i vedea suma maximă la care se încadrează un client ACUM versus ianuarie 2023 È™i martie 2023. 

Prin urmare, ce ai de făcut fără ezitare este să discuÈ›i cu agentul despre bugetul tău de achiziÈ›ie pentru a-È›i găsi proprietatea potrivită. Apoi cere consultanță gratuită colegilor noÈ™tri de la creditare pentru accesarea finanțării pentru care te încadrezi. 

Brokerii noÈ™tri pot chiar negocia cu băncile oferte mai avantajoase pentru clienÈ›i, totul este să demarezi procesul de contractare a unei finanțări în condiÈ›iile actuale. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *