Indice Imobiliar Blitz Februarie 2016: In prag de primavara inverzesc si preturile apartamentelor din Cluj!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

House And Percent Sign Means Real Estate Investment Or DiscountIndicele Blitz a inregistrat in februarie o noua luna de crestere, valoarea acestuia ajungand la 1.155 euro/mp. Efectele tulburarilor din piata din cauza controversatei legi a darii in plata au inceput sa se vada, drept urmare, dupa o lunga perioada de timp, tabelul indicelui Blitz s-a colorat in verde in dreptul unor cartiere, ceea ce inseamna o luna de scadere.

Luna martie pare a fi una decisiva. In cazul in care Legea darii in plata va trece si de Camera Deputatilor, dupa ce a fost adoptata in unanimitate de catre Senat, vom asista cu siguranta la masuri extreme pe piata bancara ce vor frana creditarea. In aceasta situatie ne asteptam sa scada numarul de cereri in sectorul rezidential, lucru care va contribui la scaderea pretentiilor vanzatorilor si, deci, si a preturilor.

In ceea ce priveste creditele Prima Casa, Banca Nationala a propus un amendament prin care Legea darii in plata sa nu includa acest tip de credite. Ramane de vazut in perioada imediat urmatoare daca va fi sau nu aprobat si, in consecinta, daca vom mai putea vorbi despre creditul Prima Casa incepand din aprilie.

In Gheorgheni, Marasti si Buna Ziua preturile apartamentelor au scazut!

Topul cartierelor Clujului si-a pastrat si in luna februarie podiumul: Andrei Muresanu, Centru, Zorilor

indice2

In ceea ce priveste gradul de confort, se poate usor observa din tabelul de mai jos faptul ca locuintele cu un grad ridicat de confort, cu peste 4 camere, au inregistrat scaderi de preturi in Cluj-Napoca, iar pe zona Clujului, incluzand Floresti, Baciu si Apahida, au stagnat.

indice1

Indicele Blitz reprezinta un instrument statistic unic pe piata imobiliara locala, care prezinta media preturilor publice pentru apartamentele de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp.

Indicele Blitz este un produs gratuit care completeaza oferta de materiale, aplicatii si instrumente pe care Blitz le ofera clientilor si partenerilor sai pentru ca acestia sa se familiarizeze cu termenii si tehnicile cu care opereaza piata imobiliara.

Pentru calculul indicelui au fost analizate ofertele publice, actualizate, din baza de date Blitz.

Echipa Blitz

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *