Guvernul majoreaza impozitul pe casa

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform informatiilor livrate de reprezentantii MEDIAFAX, oficialii guvernamentali au conceput un nou proiect de golire a buzunarelor bietilor cetateni romani.

Se pare ca se va purcede la modificarea sistemului de impozitare a cladirilor, terenurilor si mijloacelor de transport si se va impune, care directa si dreapta consecinta a celor mentionate anterior, un nou mecanism de calcul care sa permita majorarea veniturilor colectate astfe cu peste un miliard de lei in doar 3 ani.

Cu toate ca cei responsabili de acest proiect sustin ca intentia lor este de a lansa pe piata fiscala din Romania un sistem de taxare si impozitare “echilibrat” si “echitabil”, este clar ca lumina zilei ca mai marii nostri incearca sa stoarca bani si din piatra seaca.

Cu alte cuvinte, proprietarii de cladiri, terenuri si mijloace de transport se vor trezi pusi in trista si iremediabila situatie de a scoate sume si mai mari pentru a satisface exigentele fiscale ale statului.

Pe baza acestui nou sistem, Guvernul anticipeaza majorarea veniturilor atrase din aceasta sursa, de la 4 miliarde lei in 2011 la 4,3 miliarde lei in 2012, la 4,5 miliarde lei in 2013 si la 5,1 miliarde lei in 2014.

In urma cu un an, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrica de peste 2.000 centimetri cubi sa fie dublat, iar persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.

Opinia unanim acceptata este ca impozitul pe proprietate este o taxa locala controversata peste masura, fiecare majorare generand, la nivel national, vociferari mai mult sau mai putin justificate.

Chiar daca aceasta dajdie este, in raport cu alte tari din Europa, mica si foarte mica, situatia noastra economica nu ne permite sa asimilam mofidicari ale impozitului decat prin intermediul animozitatilor de toate facturile.

Sursa: money.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *