Fonduri europene pentru izolarea imobilelor – proiect propus de Traian Basescu

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Ca exista multe si neidentificate foduri europene alocate, mai mult sau mai putin responsabil, pentru multe si neidentificate proiecte, este o realitate pe care o stim cu totii.

Cu siguranta mediile de informare filtreaza, din cand in cand, datele-sursa si livreaza povesti cosmetizate pentru a nu da seama, dintr-un motiv sau altul, de motivatiile ascunse ale dezvoltatorilor. Integritatea celor care solicita sume considerabile pentru varii proiecte nu este, insa, tema acestui articol.

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca o parte din fondurile europene blocate in instanta ar trebui folosite pentru izolarea termina a imobilelor. Trecand peste faptul ca existenta in sine a mai multor procese intentate unor dezvoltatori blamabili nu ne surprinde absolut deloc, ajungem la centrul nevralgic al declaratiei prezidentiale.

Se pare ca suma deloc neglijabila de un miliard de euro zace in trista nefolosinta, solutia lui Traian Basescu constand in a anula contractele dezvoltatorilor reprobabili si in a canaliza fondurile respective spre alte proiecte.

“Tot vorbim de noi surse de energie, mai ieftina, mai ecologica, dar cea mai ieftina energie e cea pe care nu o consumi. Noi cu blocurile incalzim atmosfera, stiti foarte bine. Iarna avem ambitia ca toate orasele noastre sa incalzeasca atmosfera datorita lipsei de izolatie termica a blocurilor”, a declarat presedintele.

Pentru a remedia aceste impedimente energetice si pentru a recanaliza util fondurile europene blocate, Traian Basescu a propus un program de anvelopare si izolare termica a blocurilor, program in cadrul caruia cetatenii sa suporte doar 20-30% din costuri.

Avem circa 1 miliard de euro proiecte blocate in instante. Aici Guvernul va trebui sa ia foarte rapid o decizie, sa anuleze aceste proiecte, pentru ca prelungirea unei solutii in instanta nu face decat sa duca la pierderea banilor. Banii trebuie retrasi, anulate proiectele si atunci nu mai exista subiect de disputa in instanta”, a mai declarat presedintele.

Suntem, de asemenea, informati ca recanalizarea fondurilor blocate se poate face doar cu acordul Comisiei Europene.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *