Dragoș Tarța, Brokerul anului 2022 în Blitz: ”Primul pas a fost să mă opresc din ascultat păreri și apoi să fac ce știu eu mai bine”

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Toată munca depusă în 2022 i-a adus, în opinia lui, cel mai frumos rezultat și premiu: Locul 1 Blitz România 2022!

În luna Mai 2023, Dragoș Tarța va participa la Imobiliare Awards nominalizat din partea Blitz la categoria ”Brokerul Anului 2022”. 

Iată care este povestea sa de succes, relatată chiar de Dragoș. 

Anul 2022 a fost un an cu foarte multe provocări în piața imobiliară, cel mai mare impact avându-l, bineințeles, războiul din Ucraina. 

Dacă în ianuarie 2022 am finalizat luna cu 14 tranzacții, fiind și luna cu cele mai multe tranzacții din 2022, februarie am incheiat-o doar cu 7 tranzacții. 

La sfârșit de februarie a izbucnit războiul și am intrat în luna martie, neștiind exact la ce să ne așteptăm.

Din nou, domeniul imobiliar s-a dovedit un fel de terra incognito, unde toți marii “experți” veneau cu  propria lor expertiză: ”Oamenii nu vor mai cumpăra, apartamentele se vor scumpi”. 

Primul lucru pe care l-am făcut a fost sa mă opresc din a intra în aceste schimburi de păreri și să fac ce știu eu mai bine, să acționez în teren și să continui sa contactez clienți. 

Astfel, ]n luna martie 2022, am reușit să închei 4 tranzacții și să am discuții cu cel puțin 20 de clienți. 

Pentru mine succesul în 2022 a fost consecvența și respectarea pâlniei din vânzări, deși sunt în domeniu de 4 ani de zile. Mulți colegi de breaslă optează să lucreze pe “calitate”, eu consider că cel mai important aspect este numărul de clienți pe care reușesc să-i “văd” timp de o lună. 

În imobiliare, după mine, succesul înseamnă să vezi clienți, iar în 2022, media clienților cu care m-am întâlnit lunar a fost de 25 de clienți unici pe lună. 

Luna cu cei mai mulți clienți unici a fost luna noiembrie, în care am reușit sa mă văd cu 35 de clienți unici și am tranzacționat  11 apartamente.

Am avut și o lună neperformanta, decembrie, luna cu cei mai puțini clienți. Am reușit sa închei o singură tranzacție, dintr-un număr total de 11 clienți. 

În cifre totale, 2022 a arătat pentru mine în felul următor: 

  • Valoarea comisioanelor încasate: 175.518 Euro
  • Număr de tranzacții: 79 tranzacții 
  • Cea mai scumpă proprietate tranzacționată: 215.000 Euro
  • Valoare tranzacții: 6.112.337 Euro

În 2022, anul în care am ajuns brokerul #1 Blitz a fost și anul în care am conștientizat importanța brandului personal în imobiliare. 

Brandul personal mi-a adus foarte multe recomandări, peste 60% din clienții cu care colaborez sunt clienți veniți din recomandări.

Am investit și continui să investesc în imaginea mea din online, am și o pagină personală pe Facebook pe care o puteți urmări AICI.

Succesul meu se datorează și echipei mele care mă susține pas cu pas și pe care încerc, la randul meu, să o sprijin cu tot ce pot. 

Anul trecut am asistat peste 20 de colegi din toată țara la vizionări și prospectări. Am participat într-o delegație pentru unul din birourile noi deschise în țară, pentru a oferi training și suport colegilor noi de acolo. 

De asemenea, am participat la evenimentul  Imobiliare Hub organizat de Imobilaire.ro la Cluj-Napoca. Zilnic întru în ședințele de training oferite de Blitz prin programul de training Blitz Camp. În anul 2022 am participat la peste 15 training-uri oferite de Blitz, susținute de trainerii noștri interni. 

Totodată mi-am pus în aplicare și toate cunoștințele pe care le-am acumulat la trainingurile de NLP, în 2022 am participat la 2 astfel de cursuri online, prezentate de Horia Radu. 

La început de an mi-am stabilit un set de obiective personale:

  • 50.000 euro valoare comision din intermedieri/trimestru 
  • Investiție personală în imobiliare
  • Locul 1 pe toată structura BLITZ 
  • Construirea brandului personal în mediul online 

În mare parte, mi-am atins aceste obiective. Sunt un broker imobiliar care-si respectă competiția, iar una din principalele mele motivatii este să rămân în topul agenților din companie.

Pandemie, razboi, credite neaprobate, 2023 sunt pe deplin pregătit!”