Dedeman a cumpărat 14,5 de hectare de teren în Timișoara, lângă viitorul magazin IKEA

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj de pe piața locală, a achiziționat de curând, de la Ţiriac Imobiliare, un teren în suprafață de 14,5 hectare în nordul Timișoarei, lângă viitorul magazin Ikea. 

Terenul achiziționat de Dedeman este amplasat în localitatea Dumbrăviţa, care este o localitate limitrofă Timişoarei şi în interiorul centurii de nord a oraşului pe drumul naţional 69 Timişoara – Arad, în apropiere de terenul unde Ikea își deschide cel mai mare al treilea său magazin din țară. În Timişoara Dedeman mai are două magazine, ultimul deschis în 2015 în urma unei investiţii de 15 mil. Euro.

Achiziția terenului de către Dedeman, companie fondată în 1992 de doi antreprenori români,  are potențialul unui catalizator pentru noi tranzacții semnificative în 2022. Împreună cu alți investitori în regiune, devine astfel un reper important pe piața locală, contribuind astfel la creșterea încrederii investitorilor în potențialul de dezvoltare a Timișoarei. 

Prin această achiziție, Dedeman repetă mișcarea de la Bucureşti, unde a construit cel mai mare magazin al său, în urma unei investiţii de 36 mil. euro lângă un magazin Ikea în Băneasa, în timp ce pe bulevardul Theodor Pallady din București, Ikea a construit vizavi de Dedeman.

Experții imobiliari sunt de părerea că Dedeman a cumpărat unul dintre cele mai bune terenuri din Timișoara, din punctul de vedere al potențialului imobiliar. Zona Dumbrăvița crește constant de câțiva ani, iar această tendință va continua odată cu deschiderea magazinului Ikea și a dezvoltărilor rezidențiale din localitate.

În aceste condiții, viitorul proiect are toate șansele să devină un magnet pentru întreaga regiune de Nord-Vest a țării, sunt de părere specialiștii imobiliari.

Cele două poluri de atracție Ikea și Dedeman vor impulsiona puternic dezvoltarea infrastructurii zonale. Amintim că Ikea are deja în plan amenajarea un sens giratoriu la intersecţia străzii Petre Ţuţea şi D.N. 69 (calea Aradului). De asemenea, gigantul suedez intenționează să lărgească la patru benzi strada Petru Ţuţea şi să facă drumul colector care va merge paralel cu calea Aradului. 

Cele două magazine IKEA și Dedeman vor fi cu siguranță un catalizator important în zonă, unde exista deja o dezvoltare imobiliară importantă în cartierele învecinate. Magazinele IKEA oferă clienților aproximativ 10.000 de produse de mobilier și soluții accesibile pentru locuință. Iar Dedeman vine cu peste 8.000 de produse pentru construcții și bricolaj și peste 5.000 de articole de mobilier. 

Vezi proprietățile din portofoliu Blitz în zona Dumbrăvița, județul Timiș și cum au evoluat prețurile la apartamente în această zonă. 

Contactează un agent Blitz pentru cele mai bune oportunități de investiție în segmentul rezidențial, spații logistice sau terenuri în zona cu cea mai dinamică dezvoltare din Vestul țării. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *