Cum îți poți vinde proprietatea mai rapid și mai ușor? 

A sosit momentul să îți pui spre vânzare apartamentul și te întrebi de unde să începi? Pentru a încheia cu succes o tranzacție imobiliară de vânzare, este necesar să parcurgi câteva etape de pregătire a proprietății pe care îi vom detalia în cele ce urmează.

Pregătirea proprietății

Înainte de a face fotografiile, eliberează spațiul pe care urmează să-l fotografiezi.  Potențialii clienți interesați vor fi derutați de toate acele detalii care nu compun viața lor –  litieră animalului de companie, rufele puse la uscat sau toaletă cu capacul de la WC ridicat.

Ce mai poți face în afară de eliberarea apartamentului: 

  • să faci o curățenie generală 
  • să aeriseșți camerele 
  • să ștergi praful 
  • să aranjezi cărțile în bibliotecă 
  • bucătăria trebuie să fie impecabilă 
  • un buchet de flori pe masa din living va face o impresie bună
  • să înlocuiești o utilitate stricată/degradată 

Fotografia imobiliară

Fotografiile trebuiesc făcute cu un aparat foto profesional sau cu un telefon mobil performant. 

În afară de calitatea ireproșabilă, o fotografie trebuie să spună o poveste, și să evidențiază cele mai atractive detalii și cele mai plăcute colțuri ale imobilului. 

Împrejurimile proprietății 

Împrejurimile imobilului sunt mai foarte importante în stârnirea curiozității potențialilor clienți de a viziona imobilului. Fotografiază împrejurimile în așa fel încât să scoți în evidență toate aspectele pozitive ale locației. Pune-te în locul clientului și imaginează-ți ce ai dori să vezi pentru a înțelege despre ce e vorba. 

Adaugă detalii legate de facilitățile disponibile în cartier – nu doar cât de rapid poți ajunge la stația de tramvai, ci și unde este spațiul de joacă, și aproximativ câte magazine sunt prin preajmă, și ce alte servicii găsești în apropiere (coafor, cabinet dentar, farmacie). 

Adaugă și fotografii cu priveliștea de la fereastră sau cu zona de parc aflată la o distanță rezonabilă de locuință. Aceste aspecte ale vieții sociale și ale relaxării vor influența pozitiv cumpărătorii.

Fotografiile de interior 

Încăperile trebuiesc prezentate într-un mod cât mai clar posibil. Politica cea mai bună este cea a sincerității. 

Nu te concentra pe a camufla aspectele mai puțin atractive, comunică-le în mod transparent și ajută-ți potențialii vizitatori să vadă în schimb aspectele pozitive. 

Ajută-i să vadă din poze –  o compartimentare judicioasă, un balcon spațios, o bucătărie încăpătoare pentru un loc de luat masa, un dressing generos pentru întreaga familie și suficiente spații de depozitare sau ultime îmbunătățiri pe care le-ai adus imobilului – un sistem de termoficare nou, centrală autonomă, instalații sanitare din materiale de calitate.

Descrierea Ofertei

Include în prezentare cât mai multe detalii despre proprietate. Corectitudinea informațiilor prezentate este crucială ! Fii atent la detalii și expune totul cât mai clar și corect posibil. Realizează o prezentare memorabilă! Detaliile de suprafețe trebuie să fie corecte conform documentelor doveditoare. 

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele la care să te gândești pentru a-ți promova proprietatea.

Cooperarea cu un agent imobiliar

Ce poate face în plus pentru tine o agenție imobiliară, respectiv un agent imobiliar Blitz este să: 

  • Te asiste pe parcursul întregului proces de tranzacționare.
  • Stabilești un preț corect de vânzare a proprietății, ținând cont atât de piață imobiliară actuală cât și de cea anterioară și cea viitoare (estimată).
  • Îți va prezenta cele mai bune opțiuni de promovare a ofertei în online – motoare de căutare, agregatoare și portaluri imobiliare, social media și pe site-ul agenției. 
  • Să te pună în legătură cu un număr limitat de cumpărători interesați, cu putere reală de cumpărare, pentru a nu-ți pierde timpul cu cei care vor doar să vadă cât mai multe oferte din piață.  
  • Stabilească cu tine un program organizat de vizionare și să comprime la maxim intervalul de timp necesar acestei etape.
  • Va negocia pentru tine cel mai bun preț și cele mai bune condiții de plată;
  • Îți va oferi servicii complementare –  consiliere juridică, asistența în încheierea antecontractului și a contractului de vânzare, verificarea actelor și transmiterea lor către instituția bancară sau organizarea evaluării autorizate a proprietății. 

Dacă ai o casă de vânzare, un apartament de vânzare, o garsonieră de vânzare sau un teren de vânzare urmează pașii de mai sus și îți garantăm succesul.