Cum cumperi o proprietate în Dubai mai simplu cu Blitz

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
cum cumperi proprietăți în Dubai

Procesul de achiziție a unei proprietăți în străinătate poate părea intimidant, dar imediat ce înțelegi pașii, procesul în sine devine simplu. 

Dacă ești interesat de achiziția unei proprietăți în Dubai, trebuie să știi că străinii au dreptul să achiziționeze doar proprietăți rezidențiale care sunt situate în zone desemnate în sensul acesta sau libere.

Piața rezidențială din Dubai s-a deschis străinilor în 2002 și de atunci a atras mulți cumpărători expați și străini. Străinii pot achiziționa proprietăți în zone închiriate, care tind să fie în apropierea centrului orașului, sau în zone libere, care sunt răspândite în emirat. Numărul de unități disponibile străinilor a crescut semnificativ de-a lungul timpului, iar oferta de apartamente, vile și case pentru străini este în prezent foarte bogată.

! Blitz deține cel mai mare portofoliu de proprietăți de vânzare din Dubai din România, așadar dacă ești interesat de o investiție în Dubai, aici poți găsi cea mai extinsă ofertă

Proprietățile din Dubai au devenit accesibile străinilor și datorită prețurilor în scădere puternică, sub nivelul lui 2008, când criza financiară a dus la prăbuşirea pieţei şi multe proiecte au fost anulate sau puse în așteptare. 

Pe măsură ce economia  s-a redresat, proiectele imobiliare au fost reluate, iar piața imobiliară a intrat într-o nouă perioadă de creştere. Potrivit studiilor referitoare la această piaţă, între 2012 şi 2014, preţurile au crescut, în medie, cu 21,5% pe an.  Cum însă oferta mare nu a putut fi absorbită de piaţă într-o perioadă atât de scurtă de cerere, preţurile au început să stagneze în 2014 şi apoi să scadă semnificativ în următorii ani.

Lipsa taxelor a jucat, fără îndoială, un rol cheie în atragerea investițiilor străine. Proprietățile rezidențiale din Dubai au rămas scutite de taxe chiar și după introducerea taxei pe valoarea adăugată în Emiratele Arabe Unite în 2018. Astfel unele proprietăți fie au cota zero, fie sunt scutite de taxe.

Unul din avantajele achizitiei unei proprietăți din Dubai este viza de rezidență pentru străini (și persoane aflate în întreținerea acestora) care investesc:

  • Cel puțin 1 milion AED în proprietăți pentru o viză de 3 ani (aprox. 266 mii de Euro).
  • Cel puțin 2 milioane AED pentru o viză 10 ani ( aprox. 533 mii de Euro).
  • Persoanele cu vârste de peste 55 de ani sunt eligibili pentru o viză de 5 ani, reînnoibilă, dacă achiziționează o proprietate în valoare de 2 milioane AED sau mai mult.

Dacă revinzi apartamentul în aperioada de valabilitate a vizei, pierzi rezidența. Dacă păstrezi proprietatea, viza se prelungește automat, atâta timp cât deții proprietatea. 

Dacă intenționezi să cumperi o proprietate în Dubai, asigură-te că se află într-o zonă în care străinii au voie să cumpere proprietăți. Unele dintre cele mai populare și luxoase proiecte deschise străinilor includ Emaar Towers, Jumeirah Gardens, International City și Al Hamra Village.

Pentru a demara procesul, trebuie să deții un pașaport valabil – nu este necesară viza de rezident. Poți lucra cu agentul Blitz sau direct cu dezvoltatorul pentru a găsi proprietatea potrivită și  pentru a îndeplini formalitățile necesare.

  1. Găsește proprietatea potrivită și asigură-te că ROI-ul dorit îți aduce veniturile dorite. Solicită o consultanță investițională agentului Blitz pentru calculul rentabilității investiției.  
  1. Următorul lucru este să semnați acordul de vânzare, denumit și Memorandumul de înțelegere (MOU). Acest document  este întitulat în Dubai Contract F și este disponibil pe site-ul web al Departamentului Funciar Dubai. 
  1. Standardul din Dubai este un depozit de 10% din prețul proprietății care trebuie plătit vânzătorului la semnarea memorandumului (plus o taxă de 4% care merge către stat). 
  1. În continuare, reprezentantul tău se va întâlni cu dezvoltatorul. Dezvoltatorul va emite un document care se numește NOC (No Objection Certificate) pentru transferul de proprietate. În cazul cumpărării, un NOC arată că nu există nicio obiecție din partea dezvoltatorului față de o altă persoană în ceea ce privește proprietatea.
  1.  În continuare, agentul tău se va deplasa la Departamentului Funciar din Dubai pentru a finaliza tranzacția. În această etapă va trebui să efectuezi plata proprietății, a restului de plată, sub forma unui transfer. Ulterior, pe numele tău va fi eliberat un titlu de proprietate și vei deveni oficial proprietarul unei proprietăți din Dubai.
  1. Pentru construcțiile nefinalizate se aplică planul dezvoltatorului de plăți în rate. După plata integrală a ratelor, obții titlu de proprietate. 
  1. După ce achiți 50% din valoare apartamentului pentru restul sumei poți obține de la statul arab un credit. Reprezentantul Blitz te poate ajuta în acest sens cu demersurile și actele necesare pentru aprobare ipotecii. 

Tranzacția de proprietate în Dubai durează în medie 30 de zile, de la data la care a fost semnat Memorandumului de vânzare.

Ești interesat să investești în Dubai? Contactează-ne și îți vom arăta proprietăți de vânzare în Dubai în limitele tale de buget cu toate detaliile pe care trebuie să le cunoști pentru a lua o decizie. 

Vom face împreună o analiză a profilului tău de investitor și în funcție de obiectivele tale pe termen scurt și lung vom găsi proprietatea care să se potrivească perfect cu profilul tău. Pentru proprietăți proiecte noi la dezvoltatori sau în construcție îți putem oferi schițe și planuri cu fazele proiectului. Pentru proprietăți finisate vom organiza în plus vizite virtuale la locație. Dacă vrei să ajungi în Dubai, facilităm deplasarea cu asistența unui agent colaborator din Dubai. 

După ce te hotărăști, analizăm pașii necesari ca planul să devină realitate. Oferim consultanță financiară pentru obținerea de finanțări de pe piața bancară din România sau Dubai. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *