Consiliul Judetean Cluj negociaza cu Nokia pentru preluarea a 76 de hectare de teren din Parcul Industrial Tetarom III

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a declarat recent ca s-a purces la negocierea cu reprezentantii Nokia in vederea preluarii a nu mai putin de 76 de hectare de teren, din cele 90 acordate companiei aflate, in acest moment, pe picior de plecare.

Conform contractului semnat inainte de stabilirea finlandezilor in Parcul Industrial Tetarom III, din Jucu, o parte considerabila a spatiului achizitionat urma sa gazduiasca o serie de furnizori esentiali productiei Nokia, furnizori care, insa, n-au mai venit.

Am discutat cu oficiali ai Nokia despre situatia fabricii de la Jucu. Nokia are prima optiune de a vinde sau a subcontracta aceste hale, insa, in calitate de proprietar al terenului, am solicitat Nokia sa se limiteze la suprafata de teren pe care o ocupa fabrica, de 14 hectare, iar cealalta suprafata nefolosita, de pana la 90 de hectare, si pentru care nu a adus subcontractori si furnizori, sa reintre in patrimoniul judetului. Daca nu vom avea o intelegere amiabila, vom analiza in CJ Cluj posibilitatea ca acest teren sa reintre in patrimoniul nostru si sa poata fi concesionat altor firme. CJ Cluj nu-si permite sa tina o investitie in infrastructura de 15 milioane de euro strict numai pentru halele care ocupa doar 14 hectare de teren. Pana la 90 de hectare cat are <<Nokia Village>>, adica 76 de hectare, este teren nefolosit pe care Nokia trebuia sa il foloseasca pentru aducerea subcontractorilor si furnizorilor si sper sa putem oferi terenul viabilizat, de 140 de hectare in total, si altor firme interesate“, a declarat Alin Tise.

Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu are in total 154 de hectare, din care 90 de hectare au fost acordate pentru “Nokia Village” – 14 hectare pentru fabrica propriu-zisa, iar restul pentru furnizori si subcontractori, pe care Nokia se angajase initial sa îi aduca, precum firma chineza BYD – producator de componente pentru telefoane mobile, firmele Hansaprint si Elander – producatori de manuale si carti tehnice pentru telefoanele Nokia si firma Stora Enso, care produce ambalaje pentru telefoane mobile.

Cele patru companii urmau sa investeasca in “Nokia Village” peste 60 de milioane de euro si sa creeze peste 2.500 de locuri de munca, dar nu au mai demarat nicio investitie in Parcul Industrial Tetarom III dupa venirea Nokia.

Potrivit planurilor initiale, in “Nokia Village” urmau sa se construiasca si o clinica de medicina muncii, spatii comerciale, un hotel si o scoala profesionala, unde compania finlandeza urma sa isi pregateasca viitorii angajati.

Alin Tişe declara, in 18 octombrie, ca producătorul de medicamente Terapia Ranbaxy si Grupul ZTE, unul dintre cei mai mari producatori chinezi de echipamente telecom, sunt interesate de preluarea halelor fabricii Nokia de la Jucu.

Sursa: Curierul National

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *