Care sunt beneficiile de a avea o proprietate în Dubai? 

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Dacă ai bani să cumperi un apartament în Cluj, sigur ai bani de o investiție profitabilă în Dubai, unde prețurile sunt similare, dar condițiile de achiziție sunt mai simple, în plus nu ai nevoie decât de pașaport. 

Tot mai mulți români sunt interesați să investească în Dubai, chiar dacă se află la peste 4.700 km distanță de România. Asta deoarece investițiile în Dubai sunt sigure. Citește acest articol și află cum. 

Beneficiile investițiilor în Dubai

Investițiile imobiliare sunt protejate de guvern

Partea bună a investițiilor în proiecte în fază de construcție este aceste investiții sunt protejate de Guvernul Emiratelor Arabe. Ratele la dezvoltator se plătesc în conturi escrow și nu ajung la dezvoltator decât în momentul în care aceștia termină construcția. 

Mai mult decât atât, poți urmări stadiile de execuție ale proiectului și retragerile de bani printr-o aplicație  – “DUBAI REST”! Dacă ai un grad mediu spre ridicat de aversiune la risc acest aspect poate fi cu adevărat liniștitor. 

Comisionul unic pentru tranzactii imobiliare 

Taxa la cumpărarea unui imobil este de 4% și se achita o singură dată și nu anual, către Guvern, după achizitie.

În afară de aceasta, nu plătești TVA-ul la achizitia imobilului si nici alte taxe pentru veniturile obținute din chirii, asta deoarece Dubai este un paradis fiscal  – TAX FREE. 

Ce achiți anual este mentenanța pentru proprietate (toate acele facilități comune gen piscină, săli, servicii de concierge, etc) care se calculează pe suprafața utilă și care, pentru un studio sau un apartament cu un dormitor, poate să ajungă la 1.800 Euro/an. 

Obținerea facilă a rezidenței de domiciliu (și fiscală)

Unul din avantajele achizitiei unei proprietăți din Dubai este viza de rezidență pentru străini (și persoane aflate în întreținerea acestora) care investesc:

  • Cel puțin 1 million AED în proprietăți pentru o viză de 3 ani (aprox. 266 mii de Euro)
  • Cel puțin 2 milioane AED pentru o viză 10 ani ( aprox. 533 mii de Euro))
  • Persoanele cu vârste de peste 55 de ani sunt eligibili pentru o viză de 5 ani, reînnoibilă, dacă achiziționezi o proprietate în valoare de 2 milioane AED sau mai mult.

Dar cel mai mare avantaj al investițiilor în Dubai este desigur faptul că îți poți recupera rapid banii înapoi. Iată cum. 

Randamentul investiției

Cum investști bani

După ce găsești proprietatea perfectă pentru investiție, faci prima dată un depozit de 10% din prețul proprietății la semnarea memorandumului, plus taxa de 4% care merge către stat. 

Apoi poți achita restul în rate egale, cum ar fi tranșe semestriale și fără dobândă, până în momentul finalizării construcției. 

Sau poți achita toată suma odată și apoi să achiți creditul bancar pe un termen mai lung cu o dobândă foarte avantajoasă oferit de instituțiile bancare din Dubai, ce pornește de la 4,5%.

Cum recuperezi investiția 

  1. Cumperi proprietăți off plan le revinzi la finalizare 

Avantajul major al proprietăților din Dubai, este că le poți revinde oricând, după ce ai achitat minim 30% din valoarea ei.

Perspectivele de valorizare a imobilelor în Dubai în termen de 10-15 ani sunt foarte mari, mai ales în zonele noi, care nu vor mai fi periferice, pe masură ce orașul continuă să crească. 

De altfel, prețurile la proprietățile off plan cresc cu 30% la finalizarea construcției, prin urmare, imediat ce construcția este finalizată și nu mai vrei să păstrezi proprietatea în portofoliu, o poți revinde pentru profit. 

Ținând cont de faptul că o construcție durează aproximativ 2-3 ani, un profit de 30% este o bună afacere! 

  1. Le dai în închiriere pe termen lung sau în regim hotelier

Dacă alegi să păstrezi proprietatea după finalizarea construcției, poți capitaliza investiția prin închiriere pe termen lung sau în regim hotelier. 

Prețul pe o noapte în Dubai de 200-300 euro pentru 2 camere este un preț bun, dar vom ține cont de un grad de ocupare de 60% (luni caniculare de vară iulie și august de exemplu), iar asta înseamnă aprox. 42.000 de euro pe an (randament 14%)

Pe termen lung, cea mai ieftină chirie în Dubai este de 2.500 de euro. Prin urmare, o chirie pe termen lung îți poate aduce aproximativ 30.000 de euro pe an (randament 10%) 

Nu ai de achitat taxe în Dubai. Prin urmare, durata de recuperare a investiției este de 10 ani, dacă proprietatea a costat în jur de 300.000 de Euro. 

Specialiștii în imobiliare estimează că randamentul în imobiliare ca să fie profitabil ar trebui să fie de minimum 6-7%, ceea ce ar echivala cu o perioadă de amortizare de 14-16 ani.

***

Ești interesat să investești în Dubai? Contactează-ne și îți vom arăta proprietăți de vânzare în Dubai în limitele tale de buget cu toate detaliile pe care trebuie să le cunoști pentru a lua o decizie. 

Vom face împreună o analiză a profilului tău de investitor și în funcție de obiectivele tale pe termen scurt și lung vom găsi proprietatea care să se potrivească perfect cu profilul tău.

Pentru proprietăți proiecte noi la dezvoltatori sau în construcție îți putem oferi schițe și planuri cu fazele proiectului. Pentru proprietăți finisate vom organiza în plus vizite virtuale la locație. Dacă vrei să ajungi în Dubai, facilităm deplasarea cu asistența unui agent colaborator din Dubai. 

După ce te hotărăști, analizăm pașii necesari ca planul să devină realitate. Oferim consultanță financiară pentru obținerea de finanțări de pe piața bancară din România sau Dubai. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *