Bulina rosie in cartea funciara!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Un proiect de lege inaintat comisiilor parlamentare spre dezbatere vizeaza riscul seismic al imobilelor. Astfel cartea funciara ar putea in viitor sa contina o noua rubrica, in care va fi mentionata clasa de risc seismic in care este clasificat imobilul respectiv.

“Presa a relatat mai multe cazuri in care proprietarii au demontat bulina rosie de pe fatada cladirilor cu risc seismic ridicat, pentru a ascunde acest lucru fata de cei interesati sa cumpere o locuinta. Mi se pare extrem de grav. Cei care cumpara cu buna-credinta un astfel de imobil sunt dusi in eroare si, in plus, sunt expusi la accidente grave sau chiar la pierderea vietii in cazul producerii unui seism de mare amplitudine. De aceea am propus prin lege ca bulina rosie sa fie trecuta in cartea funciara a imobilului”, a declarat deputatul Vlad Cosma.

Toate cladirile ar trebui expertizate tehnic, iar in cazul lipsei unei astfel de expertize, in rubrica speciala din cartea funciara sa se specifice: “fara expertiza tenica”- un alt motiv de ingrijorare sau macar un semn de intrebare pentru cei care vor sa cumpere.

Sursa: Yahoo! News

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *