Blitz National Investment: De ce să investești într-un hotel sau o pensiune

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
hoteluri de vanzare

Domeniul HoReCa a fost un domeniu puternic afectat de pandemie și în același timp a beneficiat de scheme de ajutor financiar din partea guvernului. Continuă să fie sprijinit de executiv cu diverse scheme de ajutor financiar, inclusiv prin programe de credite cu dobândă subvenționată. 

Ai mai cumpăra un hotel sau o pensiune acum? Uite câteva motive s-o faci. După finalul oficial al pandemiei, turismul și-a reluat activitatea, la o capacitate de 90 la sută în zona de litoral încă din luna mai. Toata infrastructura de turism – hoteluri, pensiuni, baruri, cluburi și restaurante și-au redeschis larg ușile pentru noul sezon turistic, care cu siguranță va relansa domeniul la cote maxime. 

Să vedem și alte motive să cumperi o afacere hotelieră la cheie. 

În general, e mai puțin riscant decât să pornești de la zero. O afacere la cheie pusă pe ”roate” are o clientelă deja formată, iar afacerile viabile mai au încă un personal angajat care cunoaște bine afacerea. În plus are deja un nume în piață, prin urmare poate genera din prima lună flux de numerar și profit.

La cumpărare poți solicita și analiza date concrete privind profiturile și pierderile anterioare – inclusiv în perioada de pandemie. Ar trebui să întrebi vânzătorul dacă afacerea a înregistrat profit în toți anii de la deschidere, inclusiv în 2020-2021 în perioada în care mulți au înregistrat pierderi în domeniu sau au închis. Ce te interesează este:

  • Profitul generat pe lună / profit generat în 12 luni
  • Profitul generat pe anii de dinainte de pandemie / în anii de pandemie 
  • Profit realizat vs profit ipotetic (sau planificat)
  • Profit generat la un grad de ocupare de 25-30-50% 

În cazul afacerilor hoteliere la cheie nu te mai bazezi pe simple proiecții și estimări, într-un cuvânt, ai suficiente dovezi că afacerea poate să  ”funcționeze”. 

Deși e mai simplu să obții o finanțare pentru o astfel de achiziție decât pentru un business de la zero, n-ar trebui să te bazezi doar pe subvenționări și credite. Consultanții de business recomandă o plată între 50 și 70 la sută din valoarea tranzacției din surse personale.

Înainte să cumperi, află toate datele care să te ajute să faci un diagnostic al afacerii. În această etapă de diagnostic ar trebui să ai o imagine cuprinzătoare asupra afacerii – acțiuni, părți sociale, capital social, administrarea societății, istoricul situației financiare, contractele în derulare, licențe și autorizații deținute, situația activelor, etc.

Pentru a-ți fundamenta și mai bine decizia, solicită sfaturi profesionale de la business brokeri, consultanți financiari, agentul imobiliar Blitz. Acestea sunt persoanele care te pot ajuta cu cunoștințele și experiența lor să aduni toate informațiile de care ai nevoie pentru o achiziție de succes. 

Prin Serviciul Blitz National Investment ai acces la o serie de oportunități de investiții pe acest segment al pieței – hoteluri și pensiuni și alte afaceri la cheie. 

La pachet cu ofertele, primești un raport de evaluare în funcție de tipul de proprietate cu datele macro de analiză financiară a activului – venituri, profituri, și costurile de operare. În plus, primești un raport detaliat de evaluare imobiliară a proprietății cu date de calcul al randamentului pe care îl poți obține din investiție. 

Dacă vrei să investești într-o afacere hotelieră, Blitz îți prezintă câteva oportunități de hoteluri și pensiuni în care să investești. În această perioadă găsești multe afaceri din domeniul ospitalității, care abia așteaptă să își reia creșterea din acest an, în noul sezon turistic. 

Vezi mai jos câteva afaceri de proiecte investiționale care îți caută un antreprenor curajos și plin de avânt. 

  1. Hotel de 37 camere, în Băile Felix, construcție nouă din 2019 cu finisaje moderne.
  1. Pensiune de 500 mp, teren 850 mp, in satul Boga, Oradea. 
  1. Hotel Restaurant în Timișoara,  cu o capacitate de 14 camere și 4 apartamente.
  1. Cabana Rachitele, cu o suprafață de 220 mp, în zonă montană superbă cu un teren adiacent de 11.700 mp. 
  2. Pensiune la cheie functionala – 9 camere în Fantanele în județul Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *