Banci sau samsari imobiliari? Vezi ce metoda noua de profit au gasit cateva banci din Romania!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei, nu mai putin de 8 banci practica o metoda mai putin ortodoxa de inavutire, transformandu-se in adevarati samsari imobiliari.

Despre ce este vorba? Aceste banci participa la licitatii cumparand in nume propriu bunurile executate silit, cu scopul de a le revinde la preturi mai mari.

“Bunurile se preiau la minimum 75% din valoarea de piata, cu scopul de a fi valorificate la o data ulterioara. Se evita preluarea in bilant a bunurilor imobiliare greu vandabile, cum ar fi terenurile sau imobilele degradate”, se arata in comunicatul BNR.

Uneori banca reuseste sa cumpere la preturi mult mai mici decat 75% din valoarea de piata, pentru ca acest prag reprezinta doar pretul de pornire, pret care se diminueaza pe masura ce numarul de licitatii necesare vanzarii creste. Astfel bancile cumpara si la jumatate de pret imobile executate silit.

Care este avantajul acestei afaceri?

Pornim de la faptul ca licitatiile nu sunt deloc pe placul bancilor, acestea nereusind sa vanda tertilor imobilele din portofoliu la preturi de piata si intr-un timp suficient de scurt. Prin aceasta metoda insa, bancile au posibilitatea de a-si recupera din pierderi mult mai repede si sa obtina profit chiar din doua directii: in primul rand prin revanzarea acestor imobile la preturi mai mari si apoi de la clientii aflati in dificultate prin popriri pe salarii pana la recuperarea intregii sume. Astfel, clientul ramane si fara casa si cu veniturile viitoare diminuate de datoria la banca.

Sursa: www.conso.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *