Apartamentele noi din Constanța aproape la același preț cu cel al apartamentelor vechi

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
apartamente noi constanta

Constanţa este unul dintre polii de dezvoltare rezidenţială importanți din România datorită poziţionării ca un excelent centru economic propulsat de comerţul internaţional, potențat și de potenţial turistic cu grad ridicat de creştere pe termen lung.

Potrivit unui raport al Direcția de Statistică Județeană, cu referire la principalii indicatori al județului din 2021, în primele 3 luni ale anului, pe piaţa imobiliară constănţeană au fost livrate în jur de 499 locuinţe, cu 538 mai puține decât în același trimestru din 2020. 

Preţurile pentru locuinţe au fost cele mai stabile în comparaţie cu situaţia înregistrată în alte oraşe regionale dinamice. 

O explicaţie parţială ar putea proveni din analiza stocului efectiv de locuinţe din Constanţa. Segmentul apartamentelor vechi domină oferta de locuinţe în oraş, însă acest raport s-ar putea schimba în anii următori, pe măsură ce marii dezvoltatori finalizează etapizat noile ansambluri rezidenţiale cu apartamente şi vile.

În august 2021, apartamentele scoase la vânzare aveau un preţ mediu de 1.347 de euro pe metru pătrat, în creştere uşoară faţă de perioada similiară a anului trecut, când proprietarii solicitau 1.234 de euro/mp, potrivit portalului de anunţuri Imobiliare.ro.  

În același interval, creşterea preţurilor pentru locuinţele noi a fost de 8,5%, iar pentru stocul vechi de locuinţe avansul a fost de 9,13%. 

Prețul pe metru pătrat pentru apartamentele noi a fost doar puțin mai mare față de nivelul de preț pentru apartamentele vechi, respectiv de 1.360 Euro pe mp vs 1.338 Euro pe mp. 

Conform experţilor în domeniul imobiliar, trendul crescător se va menţine şi în următorii ani, în 2021 suntem încă într-un moment oportun de achiziție a unui apartament nou. 

Varianta ideală ar fi un imobil aflat în faza de proiect, de la un dezvoltator sau constructor de încredere, întrucât poţi obţine un preţ mult mai bun. De regulă un apartament sau o casă achiziţionată în faza de proiect valorează cu cel puțin 30% mai puțin.

Vezi câteva oferte de apartamente în complexe rezidențiale noi din Constanța la un preț pornind de la 850 Euro pe mp, precum și apartamente noi și vechi bine poziționate lângă plajă în Constanța din portofoliul Blitz

Profită acum de oportunitățile de pe piața imobiliară de pe litoral și nu rata un moment oportun de achiziție. Contactează cât mai curând un agent imobiliar Blitz pentru ofertele cele mai avantajoase din orașul cu cele mai stabile prețuri imobiliare din România. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *