Alege-ti chiriasii cu grija. Vezi alte 5 sfaturi utile!

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Suntem in mijlocul iernii, o perioada nu tocmai infloritoare pentru segmentul chiriilor de pe piata imobiliara. Multi chiriasi stiu acest lucru si incearca sa-si renegocieze conditiile acum sau sa-si gaseasca apartamente de inchiriat mult mai ieftine decat in lunile septembrie-octombrie.

Proprietarii locuintelor de inchiriat trebuie sa fie pregatiti pentru tentative de negocieri de pe pozitii de forta, iar pregatirea inseamna profesionalism pe intreaga desfasurare a relatiei proprietar-chirias.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Selecteaza-ti chiriasii cu grija. Tactica “primul venit- primul servit” poate fi falimentara si vina este numai a ta. Gandeste-te ce tip de chiriasi iti doresti si, cu ajutorul agentului tau imobiliar, alege un chirias stabil si care are potenta financiara pentru a-si plati chiria la timp.

2. Pune totul pe hartie. Contractul de inchiriere este sfant iar procesul verbal de predare-primire in care, pe langa situatia generala a imobilului, sunt prezentate toate bunurile cu care este utilat, il completeaza. Toate clauzele din contract sunt importante si acestea trebuie sa te protejeze in fata unor evenimente negative.

3. Ofera un spatiu functional. Curatenie, mobilier adecvat, obiecte sanitare, reparatii ale instalatiilor electrice si termice daca sunt necesare, acces la utilitati( televiziune, internet).

4. Intimitate. Vizitele neanuntate nu sunt pe placul chiriasilor indiferent de motivul vizitei. Anunta-ti chiriasii din timp si stabileste cu ei ora si durata vizitei.

5. Rezolva conflictele. Uneori ceilalti locatari din bloc nu sunt prea fericiti de vecinatatea chiriasilor, mai ales daca acestia sunt studenti. Astfel vor face foarte multe plangeri, cele mai multe bazate pe motive ridicole. Rezolva situatia printr-o intalnire cu acesti contestatari. Altfel, aceasta tensiune se va rasfrange asupra relatiei cu chiriasii tai.

6. Fii intelegator. O comunicare buna cu chiriasii tai iti va dezvalui amanunte din viata profesionala si profesionala a acestora. Vei putea astfel sa preintampini situatii cum ar fi, de exemplu, neplata chiriei pentru o perioada de timp ca urmare a unor probleme la locul de munca. Un chirias care are o relatie buna cu proprietarul apartamentului in care locuieste nu va ezita sa discute cu acesta deschis despre aceste probleme iar rezolvarea va veni de la sine.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de inchiriat in Cluj Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *