Ce sunt serviciile de concierge și cum pot spori acestea valoarea proprietăților. Vezi câteva complexe rezidențiale din Cluj și București unde vor fi prezente aceste servicii

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!
servicii de concierge

Trăim niște vremuri atât de aglomerate, de nenumărate solicitări, telefoane, mesaje și întâlniri. Nimeni nu pare să fie scutit de stres, presiune sau emoții de copleșire în legătură cu probleme de serviciu, familiale sau personale. 

Cineva însă s-a gândit cum să le rezolve astfel încât să ne scutească de toate bătăile de cap și să ne redea în schimb timpul și energia, pentru a ne putea concentra pe toate lucrurile importante și prioritare.

Astfel au apărut pe piață companiile care oferă servicii de concierge, de tip personal, rezidențial sau corporate, adresate atât angajaților unor companii mari, medicilor din spitale sau chiriașilor unor proprietăți de lux. 

Serviciul de concierge este unul relativ nou în România și definește activitatea unor companii integratoare de servicii oferite locatarilor sau chiar și angajaților, ca pe o soluție practică în a-i menține fericiți și concentrați la locul de muncă. Pentru că atunci când oamenii se simt mai bine, lucrează mai bine!

Servicii de concierge mai pot oferi și companii de property management, pentru a adăuga valoare proprietăților, dar și pentru a le spori atractivitatea pentru chiriași sau cumpărători.

Serviciile de concierge oferite angajaților sunt beneficii finanțate de angajator menite să: 

  • reducă presiunea prin preluarea și soluționarea solicitărilor zilnice personale și familiale, consumatoare de timp și stresante;
  • economisească timpul pentru ei și familie;
  • le rezolve solicitările mai puțin obișnuite, având acces la specialiști și furnizori testați, de calitate, în condiții de siguranță.

Ce servicii de concierge există pe piață?

O companie de servicii de concierge îți poate oferi:

  • Servicii de mentenanță: de la instalatori, electricieni, reparatii de aer conditionat sau mici reparații la domiciliu, 
  • Servicii de curățenie și mutări
  • Servicii auto: servicii auto cu livrare, spălătorie auto pana la căutare de diverse informații, transferuri auto sigure
  • Servicii personale: recomandări și bilete pentru evenimente sportive și culturale, rezervări la restaurant.
  • Livrări la domiciliu: de alimente și medicamente pentru bătrânii din familie, 
  • Servicii recrutări (bone, menajeră), personal de îngrijire la domiciliu.
  • Servicii educaționale: recomandări de la tutori sau meditatori sau profesori potriviți pentru științe, matematică, pian, dans, actorie, limbi străine și alte hobby-uri pentru copii. 

Noile proiecte imobiliare din România au integrat acest serviciu în proiectul lor de dezvoltare. Uite câteva exemple:

  1. Transilvania City – cel mai inovativ proiect imobiliar din Cluj care va include: 
  • Livrările la domiciliu în interiorul cartierului cu ajutorul dronelor. 
  • Rețea wi-fi publică gratuită cu acoperire pe întreaga suprafața a complexului. 
  • Telegondolă cu care să ajungi până la Aeroportul Internaţional Cluj.
  • În zona de relaxare bănci smart de la care să-ți încarci telefonul. 
  • Piste pentru biciclete pe întreaga lungime a străzii principale. 

Noul cartier va avea heliport, staţii pentru încărcat maşini electrice, concierge şi o staţie pentru drone, cu care vor fi livrate pachete la domiciliu.

2) București – Pipera Lake, gated community și servicii de concierge de mentenanță

În București, un dezvoltator și-a propus pentru noul său proiect – complexul rezidențial H Pipera Lake, 17 blocuri noi în Pipera, cu regim de înălțime S+P+6E+7R, și un total de peste 1.300 de apartamente, amplasate chiar pe malul lacului Pipera. Proiectul este dezvoltat în baza conceptului gated community, garantând rezidenților confort și siguranță sporită, 24/7. 

În ceea ce privește serviciul de asistență concierge, acesta le va facilita locatarilor stilul de viață, acoperind orice intervenții rapide la instalația termică sau electrică, servicii de mentenanță sau rezolvarea garanțiilor, de preluare sau trimitere colete, informații despre servicii de tip rent-a-car, transport în comun, taxi, evenimente sau atracții turistice.

***

Serviciile de concierge par să fie viitorul standard în domeniul calității locuirii și un serviciu tot mai căutat de către companii private, complexe rezidențiale, clinici și alte instituții de stat. 

Atunci când ești în căutarea unei proprietăți de lux, solicită agentului imobiliar să-ți comunice dacă un astfel de serviciu este disponibil și ce tipuri de servicii de concierge există în complexul rezidențial exclusivist pe care vrei să-l vizionezi, precum și prețurile aferente. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *