Cum să-ți cumperi o casă, atunci când nu ai bani de avans

Împărtășește prietenilor tăi noutăți din imobiliare!

Înainte de a accesa un credit ipotecar este bine să economisești câteva luni bune înainte. Asta pentru a strânge bani de avans, ce poate varia între 15 și 30% din valoarea imobilului.

Există însă și câteva excepții. Câteva bănci au în portofoliul lor Creditul Ipotecar fără Avans – poți accesa astfel finanțări fără să deții un avans însă cu niște condiții de acordare. 

Citește mai jos care sunt acestea și dacă te încadrezi, solicită serviciul de consultanță financiară gratuit de la Blitz prin partenerul UNO CREDIT BROKER pentru pregătirea dosarului de solicitare a creditului.

Creditul cu avans zero pentru investiții imobiliare

Banca #1 acordă până la 1.200.000 lei pentru renovări, construcții sau achiziții imobiliare, cu condiția constituirii unei garanții ipotecare în favoarea băncii până la rambursarea integrală a creditului. 

Imobilul propus și oferit în garanție poate fi și imobilul care urmează să fie achiziționat sau construit. 

Dacă banii vor fi folosiți pentru construcție, trebuie să prezinți un deviz care să certifice utilizarea banilor împrumutați conform destinației creditului. 

Dacă investiția imobiliară nu a fost finalizată, suma solicitată îți va fi acordată în 5 tranșe egale de-a lungul unui an de la acordarea creditului, cu condiția să prezinți documente justificative care să demonstreze că ai folosit sumele anterioare conform destinației stabilite – investiție imobiliară. 

Dobânda la creditul cu avans zero de la această bancă este variabilă și depinde de fluctuația indicelui IRCC. 

Credit fără Avans dar cu Garantarea unei alte proprietăți

Condiția impusă de Banca #2 este să aduci în garanție un alt imobil situat tot într-o zonă urbană mare, pe lângă imobilul pe care vrei să-l achiziționezi și pe care se va institui, de asemenea, o ipoteca de grad 1.

Imobilul în garanție trebuie să fie deținut de un membru al familiei restrânse cum ar fi – părinți, soț/soție, copii, frați/surori sau ginere/noră – aceștia din urmă devenind astfel participanți la credit cu calitatea de codebitori.

Pentru a solicita acest tip de credit trebuie să ai un venit minim de 1.898 de lei și poți obține venituri și din profesii liberale, drepturi de autor, contracte de management sau din străinătate. 

Imobilul achiziționat prin credit trebuie să aibă o valoare de minim 60.000 de euro (sau echivalent în lei), să fie situat într-o zonă urbană mare sau metropolitană. În garanție, pe lângă imobilul achiziționat prin credit trebuie să aduci un extra imobil, situat, de asemenea, într-o zonă urbană mare și/sau împrejurimi. 

În cazul creditului ipotecar de la Banca #2 poți opta atât pentru dobândă fixă pentru primii 5 ani, cât și dobândă variabilă. Dobânda variabilă are ca bază de calcul indicele EURIBOR 6 luni. 

Credit fără Avans pentru construcții în baza unui grafic de lucrări 

​Cea de-a treia bancă acordă credite ipotecare fără avans de la 5.000 de euro până în 400.000 euro și finanțează 100% din valoarea unei proprietăți, în construcție, dar și a unui imobil finalizat

În cazul caselor în construcție, banii nu se acordă toți odată, ci în tranșe multiple, în baza graficului de executie lucrari. Poți solicita acest tip de credit și în cazul unor lucrări de amenajare, consolidare sau extindere a unei proprietăți existente. 

Dar și în cazul acestui credit vei avea nevoie de garanții imobiliare –  ipoteca imobiliară asupra unui imobil, precum și ipoteca asupra contului bancar curent. Iar la orice plată trebuie să faci dovada utilizării fondurilor în cadrul construcției  (prin facturi fiscale). 

***

Nu toate băncile au așadar în portofoliul lor creditele ipotecare fără avans. Ca să fii sigur că te încadrezi în condițiile de acordare a creditelor, vino direct la Blitz. 

În cadrul serviciul de brokeraj Uno Credit Broker, pe care îl acordăm gratuit tuturor clienților Blitz, vei primi îndrumare, cu privire la cele mai bune surse de finanțare potrivite pentru  situația ta financiară. 

Cere astăzi o consultație financiară gratuită cu specialistul în creditare de la UNO CREDIT BROKER.